Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

The association between general practitioners' attitudes towards breast cancer screening and women's screening participation

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Artiklen undersøger om der er sammenhæng mellem den praktiserede læges holdning til brystkræftscreening og kvinders deltagelse i screening. Data omkring de praktiserende lægers holdning til screening blev indsamlet via en spørgeskemaundersøgelse blandt praktiserende læger i Region Midtjylland. Data omkring kvindernes deltagelse i screeningsundersøgelsen er indhentet fra et regional register fra første screeningsrunde. Der er inkluderet 67 solo læger i Region Midt, som i alt har 13.288 kvinder tilknyttet.

Resultaterne viste, at kvinder som var tilknyttede en læge med en negativ holdning til brystkræft screening var mere tilbøjelig til ikke at deltage, sammenlignet med kvinder som var tilknyttet en læge med en positiv holdning. Ved justering for kvindes socio-demografi og afstand til screeningenheden blev estimatet reduceret lidt og konfidensintervallet kom tættere på 0, men var stadigvæk statistisk signifikant (PR 1.17 (95% CI 1.02-1.34).
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftB M C Cancer
Vol/bind12
Nummer1
Sider (fra-til)254
ISSN1471-2407
DOI
StatusUdgivet - 2012

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 45918612