Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Sundhedsmappen.dk: Gå online med psykometriske test

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Den praktiserende læge anvender et bredt udvalg af diagnostiske redskaber, fx psykometriske test, hjemmeblodtryksmålinger, hovedpinedagbøger, væske-vandladningsskemaer osv. Disse målinger udføres i dag ofte ved hjælp af papirbaserede skemaer og kuglepen og bliver derfor sjældent systematisk arkiveret i lægens journalsystem. Med etableringen af Sundhedsmappen.dk ønsker vi at digitalisere disse instrumenter for at forbedre kvalitet og tilgængelighed af data.

Ideen med Sundhedsmappen.dk er at skabe et onlinesystem, som samler psykometriske test og andre diagnostiske skemaer til brug i almen praksis - i et fælles elektronisk bibliotek, som både lægen og patienten har adgang til. De første skemaer, der bliver stillet rådighed, er Major Depression Inventory (MDI) og Angst Symptom Skemaet (ASS) til diagnostik og monitorering af depression og angsttilstande.

Sundhedsmappen.dk, der er oprettet på et sikkerhedscertificeret site, drives i et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus og DAK-E i Odense.

På sigt vil redskabet forhåbentlig kunne bidrage til at afdække og optimere patienternes udbytte af vores forskellige behandlingstiltag.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPracticus
Nummer215
ISSN0109-2235
StatusUdgivet - 15 apr. 2013

    Forskningsområder

  • Psykiatri, Diagnose, Monitoring, Effekter

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 53600604