Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Several factors influenced general practitioner participation in the implementation of a disease management programme

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Forløbsprogrammer for kronisk sygdom i almen praksis kræver en høj deltagelse for at opnå den forventede effekt. Alligevel ved vi meget lidt om, hvilke læger der vælger at deltage i regionale tilbud om implementering af specifikke forløbsprogrammer. Denne artikel ser nærmere på, hvilke praktiserende læger der valgte at deltage i en regional udrulning af tre forløbsprogrammer for kroniske sygdomme i almen praksis, og hvilke forhold hos praksis og praksispopulation der hang sammen med deltagelse.

Resultaterne viser, at mere end 2 ud af 3 praktiserende læger valgte at deltage i
implementeringen af forløbs¬programmerne. Deltagelsen var dog lavere for praktiserende læger, som var mindre aktive inden for kronikeromsorg, var tilknyttet en praksis med en lavere bruttoindtjening og havde en praksispopulation med en høj grad af socioøkonomisk belastning. Derudover var yngre læger generelt mere villige til at deltage end de ældre.

Studiet bygger på data fra Kronikerkompasset, et kvalitetsudviklingsprojekt i Region Midtjylland, hvor det primære fokus var implementeringen af forløbsprogrammer i almen praksis for diabetes, kronisk obstruktiv lidelse (KOL) og akut koronart syndrom (AKS). Resultaterne fra undersøgelsen vil danne grundlag for fremtidige regionale eller nationale interventioner i almen praksis.
Bidragets oversatte titelPraktiserende lægers deltagelse i en regional implementering af et forløbsprogram
OriginalsprogEngelsk
ArtikelnummerA4901
TidsskriftDanish Medical Journal
Vol/bind61
Nummer9
Antal sider6
ISSN2245-1919
StatusUdgivet - sep. 2014

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 81843486