Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years. / Moth, Grete; Vedsted, Peter; Olesen, Frede.

I: Scandinavian Journal of Primary Health Care, Bind 30, Nr. 2, 2012, s. 70-75.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Moth, G, Vedsted, P & Olesen, F 2012, 'Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years', Scandinavian Journal of Primary Health Care, bind 30, nr. 2, s. 70-75.

APA

Moth, G., Vedsted, P., & Olesen, F. (2012). Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years. Scandinavian Journal of Primary Health Care, 30(2), 70-75.

CBE

Moth G, Vedsted P, Olesen F. 2012. Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years. Scandinavian Journal of Primary Health Care. 30(2):70-75.

MLA

Vancouver

Author

Moth, Grete ; Vedsted, Peter ; Olesen, Frede. / Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years. I: Scandinavian Journal of Primary Health Care. 2012 ; Bind 30, Nr. 2. s. 70-75.

Bibtex

@article{7fb040abcf684023b5e67b93b59b177e,
title = "Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years",
abstract = "Baseret p{\aa} data fra Kontakt- og sygdomsm{\o}nsterunders{\o}gelsen, KOS 2008, sammenlignede vi udvalgte resultater fra denne nye kontaktm{\o}nsterunders{\o}gelse med den forrige fra 1994. Vi fandt, at antallet af henvendelser var steget med ca. 20% og at der ikke var store forskelle i kontakt{\aa}rsager, n{\aa}r der blev sammenlignet p{\aa} ICPC-organkodeniveau, bortset fra henvendelser pga. uspecifikke symptomer. Det var stadig bev{\ae}geapparatsproblemer, luftvejsproblemer og psykologiske problemer, der if{\o}lge den nye unders{\o}gelse gav st{\o}rst anledning til l{\ae}ges{\o}gning. Et interessant fund var henvisningsraten, som tidligere typisk har v{\ae}ret angivet til 10%. Vi fandt, at den var steget til 12,9%, hvilket indeb{\ae}rer et betydeligt {\o}get pres p{\aa} det sekund{\ae}re sundhedsv{\ae}sen, is{\ae}r i betragtning af, at antallet af kontakter generelt var steget s{\aa} markant. Uddybende analyser af befolkningens l{\ae}ges{\o}gningsadf{\ae}rd vil kunne bidrage med viden, som vil v{\ae}re anvendelig i uddannelses{\o}jemed og som grundlag for et udbygget samarbejde mellem den prim{\ae}re og sekund{\ae}re sundhedssektor.",
author = "Grete Moth and Peter Vedsted and Frede Olesen",
year = "2012",
language = "English",
volume = "30",
pages = "70--75",
journal = "Scandinavian Journal of Primary Health Care",
issn = "0281-3432",
publisher = "Taylor & Francis ",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Reasons for encounter and disease patterns in Danish primary care: Changes over 16 years

AU - Moth, Grete

AU - Vedsted, Peter

AU - Olesen, Frede

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Baseret på data fra Kontakt- og sygdomsmønsterundersøgelsen, KOS 2008, sammenlignede vi udvalgte resultater fra denne nye kontaktmønsterundersøgelse med den forrige fra 1994. Vi fandt, at antallet af henvendelser var steget med ca. 20% og at der ikke var store forskelle i kontaktårsager, når der blev sammenlignet på ICPC-organkodeniveau, bortset fra henvendelser pga. uspecifikke symptomer. Det var stadig bevægeapparatsproblemer, luftvejsproblemer og psykologiske problemer, der ifølge den nye undersøgelse gav størst anledning til lægesøgning. Et interessant fund var henvisningsraten, som tidligere typisk har været angivet til 10%. Vi fandt, at den var steget til 12,9%, hvilket indebærer et betydeligt øget pres på det sekundære sundhedsvæsen, især i betragtning af, at antallet af kontakter generelt var steget så markant. Uddybende analyser af befolkningens lægesøgningsadfærd vil kunne bidrage med viden, som vil være anvendelig i uddannelsesøjemed og som grundlag for et udbygget samarbejde mellem den primære og sekundære sundhedssektor.

AB - Baseret på data fra Kontakt- og sygdomsmønsterundersøgelsen, KOS 2008, sammenlignede vi udvalgte resultater fra denne nye kontaktmønsterundersøgelse med den forrige fra 1994. Vi fandt, at antallet af henvendelser var steget med ca. 20% og at der ikke var store forskelle i kontaktårsager, når der blev sammenlignet på ICPC-organkodeniveau, bortset fra henvendelser pga. uspecifikke symptomer. Det var stadig bevægeapparatsproblemer, luftvejsproblemer og psykologiske problemer, der ifølge den nye undersøgelse gav størst anledning til lægesøgning. Et interessant fund var henvisningsraten, som tidligere typisk har været angivet til 10%. Vi fandt, at den var steget til 12,9%, hvilket indebærer et betydeligt øget pres på det sekundære sundhedsvæsen, især i betragtning af, at antallet af kontakter generelt var steget så markant. Uddybende analyser af befolkningens lægesøgningsadfærd vil kunne bidrage med viden, som vil være anvendelig i uddannelsesøjemed og som grundlag for et udbygget samarbejde mellem den primære og sekundære sundhedssektor.

M3 - Journal article

VL - 30

SP - 70

EP - 75

JO - Scandinavian Journal of Primary Health Care

JF - Scandinavian Journal of Primary Health Care

SN - 0281-3432

IS - 2

ER -