Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Lungekræft i almen praksis

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Standard

Lungekræft i almen praksis. / Guldbrandt, Louise Mahncke; Vedsted, Peter; Olesen, Frede.

I: Månedsskrift for almen praksis, Bind 5, 05.2014, s. 422-428.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Harvard

Guldbrandt, LM, Vedsted, P & Olesen, F 2014, 'Lungekræft i almen praksis', Månedsskrift for almen praksis, bind 5, s. 422-428.

APA

Guldbrandt, L. M., Vedsted, P., & Olesen, F. (2014). Lungekræft i almen praksis. Månedsskrift for almen praksis, 5, 422-428.

CBE

Guldbrandt LM, Vedsted P, Olesen F. 2014. Lungekræft i almen praksis. Månedsskrift for almen praksis. 5:422-428.

MLA

Guldbrandt, Louise Mahncke, Peter Vedsted, og Frede Olesen. "Lungekræft i almen praksis". Månedsskrift for almen praksis. 2014, 5. 422-428.

Vancouver

Guldbrandt LM, Vedsted P, Olesen F. Lungekræft i almen praksis. Månedsskrift for almen praksis. 2014 maj;5:422-428.

Author

Guldbrandt, Louise Mahncke ; Vedsted, Peter ; Olesen, Frede. / Lungekræft i almen praksis. I: Månedsskrift for almen praksis. 2014 ; Bind 5. s. 422-428.

Bibtex

@article{d31a53465a174be789e4a37280d3446e,
title = "Lungekr{\ae}ft i almen praksis",
abstract = "Lungekr{\ae}ft er med godt 4200 nye tilf{\ae}lde hvert {\aa}r den n{\ae}sthyppigste kr{\ae}ftsygdom i Danmark for b{\aa}de kvinder og m{\ae}nd. Mange af symptomerne ses hyppigt i almen praksis, og derfor kan sygdommen v{\ae}re sv{\ae}r at opdage. Indf{\o}relsen af kr{\ae}ftpakkerne skulle gerne v{\ae}re med til at fange flere af sygdoms¬tilf{\ae}lde¬ne, s{\aa} flere patienter bliver udredt. Men hvorfor g{\aa}r det indimellem galt med henvisningerne af patienter ved mistanke om alvorlig sygdom? Er det en myte, at patienter, der har r{\o}get i mange {\aa}r, ikke vil udredes? Hvor mange patienter skal henvises med blodigt opspyt for at finde {\'e}n patient med lungekr{\ae}ft? Denne artikel giver nogle af svarene p{\aa} disse sp{\o}rgsm{\aa}l og s{\ae}tter spot p{\aa} udredning af lungekr{\ae}ft i almen praksis. ",
author = "Guldbrandt, {Louise Mahncke} and Peter Vedsted and Frede Olesen",
year = "2014",
month = may,
language = "Dansk",
volume = "5",
pages = "422--428",
journal = "M{\aa}nedsskrift for almen praksis",
issn = "1904-7002",
publisher = "Fonden for Tidsskrift for Praktisk L{\ae}gegerning",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Lungekræft i almen praksis

AU - Guldbrandt, Louise Mahncke

AU - Vedsted, Peter

AU - Olesen, Frede

PY - 2014/5

Y1 - 2014/5

N2 - Lungekræft er med godt 4200 nye tilfælde hvert år den næsthyppigste kræftsygdom i Danmark for både kvinder og mænd. Mange af symptomerne ses hyppigt i almen praksis, og derfor kan sygdommen være svær at opdage. Indførelsen af kræftpakkerne skulle gerne være med til at fange flere af sygdoms¬tilfælde¬ne, så flere patienter bliver udredt. Men hvorfor går det indimellem galt med henvisningerne af patienter ved mistanke om alvorlig sygdom? Er det en myte, at patienter, der har røget i mange år, ikke vil udredes? Hvor mange patienter skal henvises med blodigt opspyt for at finde én patient med lungekræft? Denne artikel giver nogle af svarene på disse spørgsmål og sætter spot på udredning af lungekræft i almen praksis.

AB - Lungekræft er med godt 4200 nye tilfælde hvert år den næsthyppigste kræftsygdom i Danmark for både kvinder og mænd. Mange af symptomerne ses hyppigt i almen praksis, og derfor kan sygdommen være svær at opdage. Indførelsen af kræftpakkerne skulle gerne være med til at fange flere af sygdoms¬tilfælde¬ne, så flere patienter bliver udredt. Men hvorfor går det indimellem galt med henvisningerne af patienter ved mistanke om alvorlig sygdom? Er det en myte, at patienter, der har røget i mange år, ikke vil udredes? Hvor mange patienter skal henvises med blodigt opspyt for at finde én patient med lungekræft? Denne artikel giver nogle af svarene på disse spørgsmål og sætter spot på udredning af lungekræft i almen praksis.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 5

SP - 422

EP - 428

JO - Månedsskrift for almen praksis

JF - Månedsskrift for almen praksis

SN - 1904-7002

ER -