Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Standard

Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces. / Wentzer, Helle Sofie; Andersen, Rikke Sand; Bundgaard, Henning et al.

I: Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning, 01.01.2016, s. 55-65.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Harvard

Wentzer, HS, Andersen, RS, Bundgaard, H & Vedsted, P 2016, 'Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces', Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning, s. 55-65.

APA

Wentzer, H. S., Andersen, R. S., Bundgaard, H., & Vedsted, P. (2016). Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces. Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning, 55-65.

CBE

Wentzer HS, Andersen RS, Bundgaard H, Vedsted P. 2016. Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces. Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 55-65.

MLA

Wentzer, Helle Sofie et al. "Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces". Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 2016, 55-65.

Vancouver

Wentzer HS, Andersen RS, Bundgaard H, Vedsted P. Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces. Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 2016 jan. 1;55-65.

Author

Wentzer, Helle Sofie ; Andersen, Rikke Sand ; Bundgaard, Henning et al. / Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces. I: Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 2016 ; s. 55-65.

Bibtex

@article{cb55c663d727490cb747d416211e7bd1,
title = "Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces",
abstract = "Sundhedspolitisk er der fokus p{\aa} diagnoseforsinkelser. Det er der ogs{\aa} i forskningen og i klinisk praksis. Artiklen er den anden af to, der ser p{\aa} diagnoseforsinkelser og de overvejelser og dilemmaer, der indg{\aa}r i den diagnostiske proces. Mens den f{\o}rste artikel fokuserede p{\aa} forsinkelsesskabende faktorer i selve patient-l{\ae}gem{\o}det, ser denne artikel p{\aa} rammebetingelsernes indflydelse p{\aa} den diagnostiske proces, s{\aa}som praksistilg{\ae}ngelighed og samarbejdet mellem sektorerne i forbindelse med udredning. Baggrunden for denne artikel er en workshop med alment praktiserende l{\ae}ger, afholdt p{\aa} L{\ae}gedage 2013. Workshoppen tog afs{\ae}t i to patientcases med diagnoseforsinkelser med henblik p{\aa} at ”trigge” deltagernes erfaringer med strukturelle problematikker i egen praksis. Resultatet er en beskrivelse af en r{\ae}kke dilemmaer i den diagnostiske proces.",
author = "Wentzer, {Helle Sofie} and Andersen, {Rikke Sand} and Henning Bundgaard and Peter Vedsted",
year = "2016",
month = jan,
day = "1",
language = "Dansk",
pages = "55--65",
journal = "Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning",
issn = "0373-2746",
publisher = "Maanedsskrift for Almen Praksis",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Diagnoseforsinkelser i almen praksis II: Dilemmaer i den diagnostiske proces

AU - Wentzer, Helle Sofie

AU - Andersen, Rikke Sand

AU - Bundgaard, Henning

AU - Vedsted, Peter

PY - 2016/1/1

Y1 - 2016/1/1

N2 - Sundhedspolitisk er der fokus på diagnoseforsinkelser. Det er der også i forskningen og i klinisk praksis. Artiklen er den anden af to, der ser på diagnoseforsinkelser og de overvejelser og dilemmaer, der indgår i den diagnostiske proces. Mens den første artikel fokuserede på forsinkelsesskabende faktorer i selve patient-lægemødet, ser denne artikel på rammebetingelsernes indflydelse på den diagnostiske proces, såsom praksistilgængelighed og samarbejdet mellem sektorerne i forbindelse med udredning. Baggrunden for denne artikel er en workshop med alment praktiserende læger, afholdt på Lægedage 2013. Workshoppen tog afsæt i to patientcases med diagnoseforsinkelser med henblik på at ”trigge” deltagernes erfaringer med strukturelle problematikker i egen praksis. Resultatet er en beskrivelse af en række dilemmaer i den diagnostiske proces.

AB - Sundhedspolitisk er der fokus på diagnoseforsinkelser. Det er der også i forskningen og i klinisk praksis. Artiklen er den anden af to, der ser på diagnoseforsinkelser og de overvejelser og dilemmaer, der indgår i den diagnostiske proces. Mens den første artikel fokuserede på forsinkelsesskabende faktorer i selve patient-lægemødet, ser denne artikel på rammebetingelsernes indflydelse på den diagnostiske proces, såsom praksistilgængelighed og samarbejdet mellem sektorerne i forbindelse med udredning. Baggrunden for denne artikel er en workshop med alment praktiserende læger, afholdt på Lægedage 2013. Workshoppen tog afsæt i to patientcases med diagnoseforsinkelser med henblik på at ”trigge” deltagernes erfaringer med strukturelle problematikker i egen praksis. Resultatet er en beskrivelse af en række dilemmaer i den diagnostiske proces.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 55

EP - 65

JO - Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning

JF - Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning

SN - 0373-2746

ER -