Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Standard

Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis. / Abrahamsen, Christina Friis; Ahrensberg, Jette; Vedsted, Peter.

I: Maanedsskrift for Almen Praksis, 02.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Harvard

APA

CBE

MLA

Abrahamsen, Christina Friis, Jette Ahrensberg, og Peter Vedsted. "Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis". Maanedsskrift for Almen Praksis. 2018.

Vancouver

Abrahamsen CF, Ahrensberg J, Vedsted P. Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis. Maanedsskrift for Almen Praksis. 2018 feb.

Author

Abrahamsen, Christina Friis ; Ahrensberg, Jette ; Vedsted, Peter. / Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis. I: Maanedsskrift for Almen Praksis. 2018.

Bibtex

@article{6b97aef98fef4bd7b5f88b22eda3bd5c,
title = "B{\o}rnekr{\ae}ft og social ulighed - en udfordring i almen praksis",
abstract = "Kr{\ae}ft hos b{\o}rn er en sj{\ae}lden, men alvorlig sygdom. Prognosen for sygdommen er god, hvis diagnosen stilles tidligt. Men det er sv{\ae}rt at stille diagnosen, fordi kun f{\aa} b{\o}rn med kr{\ae}ft kommer med alarmsymptomer. Nogle af disse b{\o}rn og deres familier klarer dig d{\aa}rligere end andre, og sandsynligheden for at overleve b{\o}rnekr{\ae}ft p{\aa}virkes af familiens socio{\o}konomiske position. Lavere uddannelsesniveau hos moderen betyder generelt senere l{\ae}ges{\o}gning - og dermed ogs{\aa} et forsinket udredningsforl{\o}b. Et godt sikkerhedsnet og en god dialog mellem den praktiserende l{\ae}ge og for{\ae}ldrene er afg{\o}rende for at sikre et optimalt forl{\o}b og undg{\aa} en forsinket kr{\ae}ftdiagnosen.",
author = "Abrahamsen, {Christina Friis} and Jette Ahrensberg and Peter Vedsted",
year = "2018",
month = "2",
language = "Dansk",
journal = "Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning",
issn = "0373-2746",
publisher = "Maanedsskrift for Almen Praksis",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Børnekræft og social ulighed - en udfordring i almen praksis

AU - Abrahamsen, Christina Friis

AU - Ahrensberg, Jette

AU - Vedsted, Peter

PY - 2018/2

Y1 - 2018/2

N2 - Kræft hos børn er en sjælden, men alvorlig sygdom. Prognosen for sygdommen er god, hvis diagnosen stilles tidligt. Men det er svært at stille diagnosen, fordi kun få børn med kræft kommer med alarmsymptomer. Nogle af disse børn og deres familier klarer dig dårligere end andre, og sandsynligheden for at overleve børnekræft påvirkes af familiens socioøkonomiske position. Lavere uddannelsesniveau hos moderen betyder generelt senere lægesøgning - og dermed også et forsinket udredningsforløb. Et godt sikkerhedsnet og en god dialog mellem den praktiserende læge og forældrene er afgørende for at sikre et optimalt forløb og undgå en forsinket kræftdiagnosen.

AB - Kræft hos børn er en sjælden, men alvorlig sygdom. Prognosen for sygdommen er god, hvis diagnosen stilles tidligt. Men det er svært at stille diagnosen, fordi kun få børn med kræft kommer med alarmsymptomer. Nogle af disse børn og deres familier klarer dig dårligere end andre, og sandsynligheden for at overleve børnekræft påvirkes af familiens socioøkonomiske position. Lavere uddannelsesniveau hos moderen betyder generelt senere lægesøgning - og dermed også et forsinket udredningsforløb. Et godt sikkerhedsnet og en god dialog mellem den praktiserende læge og forældrene er afgørende for at sikre et optimalt forløb og undgå en forsinket kræftdiagnosen.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning

JF - Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning

SN - 0373-2746

ER -