Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Per Lysgaard

Grundlæggende EMC II: Standarder og testmetoder

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

Intentionen med dette kompendium er at supplere kompendiet Grundlæggende EMC I. Grund-læggende EMC I beskriver EMC-fænomenerne og teoretiske/praktiske hensyn ved kon¬struk¬tion af elektronisk udstyr. Grund¬læggende EMC II supplerer med en oversigt over legale EMC-krav, præ-sentation af standarder og gennemgang af målemetoder. Der er specielt fokuseret på de standar-der og målemetoder, der knytter sig til det europæiske EMC-direktiv.

Med tilladelse af Dansk Standard er der i kapitlerne om målemetoder benyttet en del originale illu-stra¬tioner fra vigtige standarder. Figurerne er gengivet uredigerede, d.v.s. med engel¬ske og fran¬ske tekster. Forfatter¬gruppen har skønnet, at denne fremstillingsform er hensigts¬mæssig ud fra den be-tragtning, at standarderne ikke findes i dansk oversættelse.

Kompendiet afsluttes med en ordliste med en kort forklaring af nogle af de “svære” ord og begre-ber, der er benyttet i kompendiet. I stedet for en litteraturliste er der medtaget en liste over EMC-relevante internet-adresser. For en decideret litteraturliste henvises til Grundlæggende EMC I. Endelig sluttes kompendiet af med et appendiks indeholdende et eksempel på, hvordan en konkret EMC-testrapport udarbejdet af et akkrediteret dansk testlaboratorium kan se ud.

Standarder er ikke statiske – og slet ikke EMC-standarder. EMC-standarderne udvikles og tilpas¬ses hele tiden de fornyede krav, som udviklingen i elektronik gør nødvendigt. Derfor har vi i 2. udgave lavet en grundig og gennemgribende revision af Grundlæggende EMC II for dels at luge ud i tryk- og korrekturfejl, og dels for fagligt at føre kompendiet up-to-date til 2005, men også med fokus på de ændringer, der sker med EMC-direktivet i 2007. Beskrivelsen af standarderne er forsøgt gjort så generel og tidsløs, at de kan bruges nogle år fremover – også selv om der sker en stadig udvikling og tilpasning af de enkelte standarder.
OriginalsprogDansk
TitelGrundlæggende EMC II : Standarder og testmetoder
Antal sider118
UdgivelsesstedIngeniørhøjskolen i Århus
Udgivelsesår1999
UdgaveT-480
Sider118
ISBN (trykt)87-986161-6-1
StatusUdgivet - 1999

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 110212146