Aarhus Universitets segl

Nana Clemensen

Lektor

Nana Clemensen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Jeg forsker i barndom, familie og uddannelse med afsæt i etnografiske studier af hverdagsinteraktioner og socialiseringsformer. 

Ph. D. i pædagogisk antropologi, cand. Mag. i Dansk i med sidefag i Kultursociologi og Sprog- og kulturmødestudier. 

I min forskning anvender jeg sprogligt-etnografiske metoder og teorier om børns socialisering, dannelse og skoling, som jeg kombinerer med diskurs- og magtteoretiske analyser af hverdagssprog mellem børn, forældre, lærere og andre aktører.

Pt. er jeg tilknyttet det Velux-støttede forskningsprojekt "Familieliv i en coronatid": https://projekter.au.dk/familieliv-i-en-coronatid/ 

I mit PhD-studie undersøgte jeg hverdagslige socialiseringspraksisser blandt 6-12 årige børn og deres familier og lærere i et zambiansk landsbysamfund, på tværs af formelle og uformelle læringsrum. Dette arbejde har jeg senest beskrevet i bogen "Ambiguous Childhoods. Peer Socialisation, Schooling and Agency in a Zambian Village" (Berghahn 2019). 

Sammen med lektor Lars Holm har jeg undersøgt academic literacy-erfaringer og praksisser blandt studerende på kandidatuddannelserne i hhv. Pædagogisk Antropologi og Anthropology of Education and Globalization (AEG).

I 2016-18 udforskede jeg børn og voksnes interaktionelle forhandlinger af autonomi og lokale tilhørsforhold blandt familier i en andelsboligforening i København V. 

Jeg er tilknyttet kandidatuddannelserne Pædagogisk Antropologi og Anthropology of Education and Globalisation (AEG). 

Vis alle (25) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32128702