DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nana Clemensen

Lektor

Nana Clemensen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Forsker i bl. a. børneliv, familieliv og studieliv med afsæt i sprogligt-etnografiske metoder.

Ph. d. i pædagogisk antropologi. cand. Mag. i Dansk fra KU 2004 med sidefag i Kultursociologi og Sprog- og kulturmødestudier. 

I min forskning anvender jeg sprogligt-etnografiske metoder og teorier om børns socialisering, dannelse og skoling, som jeg kombinerer med diskurs- og magtteoretiske analyser af hverdagssprog mellem børn, forældre, lærere og andre aktører. Jeg har igennem flere år studeret hverdagslige socialiseringspraksisser blandt 6-12 årige børn og deres familier og lærere i et zambiansk landsbysamfund, på tværs af formelle og uformelle læringsrum.

Senest har jeg sammen med lektor Lars Holm undersøgt academic literacy-erfaringer og praksisser blandt studerende på kandidatuddannelserne i hhv. Pædagogisk Antropologi og Anthropology of Education and Globalization (AEG).

Herudover forsker jeg pt. i børns sproglige og sociale navigation på tværs af hjem, institution og byens offentlige arenaer med afsæt i en større andelsboligforening på Vesterbro i København.

Jeg er tilknyttet kandidatuddannelsen i Pædagogisk Antropologi, såvel som den engelsksprogede kandidatuddannelse Anthropology of Education and Globalisation (AEG), samt uddannelsen for undervisere i dansk som andetsprog for voksne (DAV).

Vis alle (18) »

Vis alle (5) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32128702