Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Morten Michelsen

Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Standard

Radioverdener : Auditiv kultur, historie og arkiver. / Kreutzfeldt, Jacob; Svendsen, Erik (Redaktør); Jensen, Erik Granly (Redaktør); Michelsen, Morten (Redaktør).

Aarhus : aarhus universitetsforlag, 2015.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Harvard

Kreutzfeldt, J, Svendsen, E (red.), Jensen, EG (red.) & Michelsen, M (red.) 2015, Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver. aarhus universitetsforlag, Aarhus.

APA

Kreutzfeldt, J., Svendsen, E. (red.), Jensen, E. G. (red.), & Michelsen, M. (red.) (2015). Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver. aarhus universitetsforlag.

CBE

Kreutzfeldt J, Svendsen E, Jensen EG, Michelsen M, red. 2015. Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver. Aarhus: aarhus universitetsforlag.

MLA

Kreutzfeldt, Jacob o.a.. Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver Aarhus: aarhus universitetsforlag. 2015.

Vancouver

Kreutzfeldt J, Svendsen E, (ed.), Jensen EG, (ed.), Michelsen M, (ed.). Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver. Aarhus: aarhus universitetsforlag, 2015.

Author

Kreutzfeldt, Jacob ; Svendsen, Erik (Redaktør) ; Jensen, Erik Granly (Redaktør) ; Michelsen, Morten (Redaktør). / Radioverdener : Auditiv kultur, historie og arkiver. Aarhus : aarhus universitetsforlag, 2015.

Bibtex

@book{40fdc3e3b30e44d1901072156ee8649f,
title = "Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver",
abstract = "I slutningen af det 20. {\aa}rhundrede troede de fleste, at radioen ville blive fortidens medium i kraft af web-mediets sejrsgang. Men i dag lever radioen i bedste velg{\aa}ende p{\aa} nye pr{\ae}misser, og den er med stor succes blevet integreret i det 21.{\aa}rhundredes digitale medieplatforme.Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver best{\aa}r af en r{\ae}kke nedslag i radioens sammensatte historie, som den har udfoldet sig i Danmark siden begyndelsen af det 20. {\aa}rhundrede. Tilsammen danner bidragene en anderledes kulturhistorie, der afd{\ae}kker lydens og lytningens rolle i det moderne Danmark lige fra, hvordan radioen skabte nye musikalske og journalistiske genrer til, hvordan Danmarks Radio kom til at indtage en n{\o}glerolle i et demokratisk samfund under store forandringer. Og – m{\aa}ske vigtigst af alt – afsl{\o}rer bogen, hvem der kan tage {\ae}ren af at v{\ae}re den f{\o}rste dj der pr{\ae}senterede danskerne for The Beatles.I denne indf{\o}ring i Danmarks radiohistorie anl{\ae}gger bogens forskere ikke kun et tilbageskuende blik. De udfolder ogs{\aa} radioens rolle p{\aa} det 21. {\aa}rhundredes digitale scene: Takket v{\ae}re podcasts og web-radio har vi ikke blot f{\aa}et nye lyttervaner, vi har ogs{\aa} f{\aa}et adgang til mange af fortidens radioudsendelser og dermed til en helt ny, glemt del af vores kulturarv, hvis stemmer langt om l{\ae}nge er blevet tilg{\ae}ngelige. B{\aa}de radioens nutid og dens fortid er forandret. Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver stiller skarpt p{\aa} et medie, vi troede vi kendte.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, radiohistorie, radioteori, auditiv kultur, arkivteori, digitale arkiver, Radio History, Radio theory, auditory culture, sound studies, digital archives",
author = "Jacob Kreutzfeldt",
editor = "Erik Svendsen and Jensen, {Erik Granly} and Morten Michelsen",
note = "e-publication 2016",
year = "2015",
month = apr,
day = "21",
language = "English",
isbn = "9788771245035",
publisher = "aarhus universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Radioverdener

T2 - Auditiv kultur, historie og arkiver

AU - Kreutzfeldt, Jacob

A2 - Svendsen, Erik

A2 - Jensen, Erik Granly

A2 - Michelsen, Morten

N1 - e-publication 2016

PY - 2015/4/21

Y1 - 2015/4/21

N2 - I slutningen af det 20. århundrede troede de fleste, at radioen ville blive fortidens medium i kraft af web-mediets sejrsgang. Men i dag lever radioen i bedste velgående på nye præmisser, og den er med stor succes blevet integreret i det 21.århundredes digitale medieplatforme.Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver består af en række nedslag i radioens sammensatte historie, som den har udfoldet sig i Danmark siden begyndelsen af det 20. århundrede. Tilsammen danner bidragene en anderledes kulturhistorie, der afdækker lydens og lytningens rolle i det moderne Danmark lige fra, hvordan radioen skabte nye musikalske og journalistiske genrer til, hvordan Danmarks Radio kom til at indtage en nøglerolle i et demokratisk samfund under store forandringer. Og – måske vigtigst af alt – afslører bogen, hvem der kan tage æren af at være den første dj der præsenterede danskerne for The Beatles.I denne indføring i Danmarks radiohistorie anlægger bogens forskere ikke kun et tilbageskuende blik. De udfolder også radioens rolle på det 21. århundredes digitale scene: Takket være podcasts og web-radio har vi ikke blot fået nye lyttervaner, vi har også fået adgang til mange af fortidens radioudsendelser og dermed til en helt ny, glemt del af vores kulturarv, hvis stemmer langt om længe er blevet tilgængelige. Både radioens nutid og dens fortid er forandret. Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver stiller skarpt på et medie, vi troede vi kendte.

AB - I slutningen af det 20. århundrede troede de fleste, at radioen ville blive fortidens medium i kraft af web-mediets sejrsgang. Men i dag lever radioen i bedste velgående på nye præmisser, og den er med stor succes blevet integreret i det 21.århundredes digitale medieplatforme.Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver består af en række nedslag i radioens sammensatte historie, som den har udfoldet sig i Danmark siden begyndelsen af det 20. århundrede. Tilsammen danner bidragene en anderledes kulturhistorie, der afdækker lydens og lytningens rolle i det moderne Danmark lige fra, hvordan radioen skabte nye musikalske og journalistiske genrer til, hvordan Danmarks Radio kom til at indtage en nøglerolle i et demokratisk samfund under store forandringer. Og – måske vigtigst af alt – afslører bogen, hvem der kan tage æren af at være den første dj der præsenterede danskerne for The Beatles.I denne indføring i Danmarks radiohistorie anlægger bogens forskere ikke kun et tilbageskuende blik. De udfolder også radioens rolle på det 21. århundredes digitale scene: Takket være podcasts og web-radio har vi ikke blot fået nye lyttervaner, vi har også fået adgang til mange af fortidens radioudsendelser og dermed til en helt ny, glemt del af vores kulturarv, hvis stemmer langt om længe er blevet tilgængelige. Både radioens nutid og dens fortid er forandret. Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver stiller skarpt på et medie, vi troede vi kendte.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - radiohistorie

KW - radioteori

KW - auditiv kultur

KW - arkivteori

KW - digitale arkiver

KW - Radio History

KW - Radio theory

KW - auditory culture

KW - sound studies

KW - digital archives

M3 - Book

SN - 9788771245035

BT - Radioverdener

PB - aarhus universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -