Aarhus Universitets segl

Morten Dige

Praktisk etik - en oversigt

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

Standard

Praktisk etik - en oversigt. / Dige, Morten.

Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. red. / Anne-Marie Christensen. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2011. s. 147-182.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

Harvard

Dige, M 2011, Praktisk etik - en oversigt. i A-M Christensen (red.), Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. Aarhus Universitetsforlag, Århus, s. 147-182.

APA

Dige, M. (2011). Praktisk etik - en oversigt. I A-M. Christensen (red.), Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik (s. 147-182). Aarhus Universitetsforlag.

CBE

Dige M. 2011. Praktisk etik - en oversigt. Christensen A-M, red. I Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. Århus: Aarhus Universitetsforlag. s. 147-182.

MLA

Dige, Morten "Praktisk etik - en oversigt". Christensen, Anne-Marie (redaktører). Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. Kapitel 6, Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2011, 147-182.

Vancouver

Dige M. Praktisk etik - en oversigt. I Christensen A-M, red., Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2011. s. 147-182

Author

Dige, Morten. / Praktisk etik - en oversigt. Filosofisk etik: Normativ etik, praktisk etik og metaetik. red. / Anne-Marie Christensen. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2011. s. 147-182

Bibtex

@inbook{40abb840062011dfb95d000ea68e967b,
title = "Praktisk etik - en oversigt",
abstract = "'Praktisk etik' kan dels opfattes som et f{\ae}llesnavn for en r{\ae}kke forskellige praksis- og problemfelter og de normative diskurser, der udspiller sig omkring disse: milj{\o}etik, bioetik, dyre-etik, virksomhedsetik osv. Hver af disse knytter sig til forholdsvis velafgr{\ae}nsede problemfelter, som er kendetegnet ved at rejse normative sp{\o}rgsm{\aa}l af en mere grundl{\ae}ggende og kompleks karakter og dermed kalde p{\aa} etisk (moralfilosofisk) refleksion. Et udvalg af s{\aa}danne emner vil blive pr{\ae}senteret i de f{\o}lgende kapitler. N{\aa}r det er p{\aa} sin plads ogs{\aa} at give en overordnet pr{\ae}sentation af 'praktisk etik', skyldes det for det f{\o}rste, at disse problemfelter udviser nogle f{\ae}lles udviklingstr{\ae}k og tendenser, som det kan v{\ae}re oplysende at udpege. I forl{\ae}ngelse heraf viser det sig for det andet, at besk{\ae}ftigelse med disse praktiske problemstillinger (heldigvis) ikke lader filosofien uber{\o}rt. Den l{\ae}gger op til generelle overvejelser om den filosofiske etiks rolle og muligheder i forhold til diskussion og h{\aa}ndtering af praktiske problemer og dilemmaer.",
author = "Morten Dige",
year = "2011",
month = sep,
day = "12",
language = "Dansk",
isbn = "978 87 7934 581 2",
pages = "147--182",
editor = "Anne-Marie Christensen",
booktitle = "Filosofisk etik",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Praktisk etik - en oversigt

AU - Dige, Morten

PY - 2011/9/12

Y1 - 2011/9/12

N2 - 'Praktisk etik' kan dels opfattes som et fællesnavn for en række forskellige praksis- og problemfelter og de normative diskurser, der udspiller sig omkring disse: miljøetik, bioetik, dyre-etik, virksomhedsetik osv. Hver af disse knytter sig til forholdsvis velafgrænsede problemfelter, som er kendetegnet ved at rejse normative spørgsmål af en mere grundlæggende og kompleks karakter og dermed kalde på etisk (moralfilosofisk) refleksion. Et udvalg af sådanne emner vil blive præsenteret i de følgende kapitler. Når det er på sin plads også at give en overordnet præsentation af 'praktisk etik', skyldes det for det første, at disse problemfelter udviser nogle fælles udviklingstræk og tendenser, som det kan være oplysende at udpege. I forlængelse heraf viser det sig for det andet, at beskæftigelse med disse praktiske problemstillinger (heldigvis) ikke lader filosofien uberørt. Den lægger op til generelle overvejelser om den filosofiske etiks rolle og muligheder i forhold til diskussion og håndtering af praktiske problemer og dilemmaer.

AB - 'Praktisk etik' kan dels opfattes som et fællesnavn for en række forskellige praksis- og problemfelter og de normative diskurser, der udspiller sig omkring disse: miljøetik, bioetik, dyre-etik, virksomhedsetik osv. Hver af disse knytter sig til forholdsvis velafgrænsede problemfelter, som er kendetegnet ved at rejse normative spørgsmål af en mere grundlæggende og kompleks karakter og dermed kalde på etisk (moralfilosofisk) refleksion. Et udvalg af sådanne emner vil blive præsenteret i de følgende kapitler. Når det er på sin plads også at give en overordnet præsentation af 'praktisk etik', skyldes det for det første, at disse problemfelter udviser nogle fælles udviklingstræk og tendenser, som det kan være oplysende at udpege. I forlængelse heraf viser det sig for det andet, at beskæftigelse med disse praktiske problemstillinger (heldigvis) ikke lader filosofien uberørt. Den lægger op til generelle overvejelser om den filosofiske etiks rolle og muligheder i forhold til diskussion og håndtering af praktiske problemer og dilemmaer.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978 87 7934 581 2

SP - 147

EP - 182

BT - Filosofisk etik

A2 - Christensen, Anne-Marie

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Århus

ER -