Aarhus Universitets segl

Mogens Vestergaard

Seniorforsker

Mogens  Vestergaard
Se relationer på Aarhus Universitet

Mine forskningsområder og forskningsaktiviteter omfatter: Ernæring, sundhed, endokrinologi og vækst fysiologi hos kvæg generelt. Det omfatter studier med nyfødte kalve, fravænnede kalve, prepubertale kvier, slagtekalve og ungtyre, stude og slagtekøer. Aktiviteterne omfatter også studier af forskellige produktionssystemer til voksende kvæg - både konventionelle og økologiske systemer.

I relation til husdyrsundhed, undersøger jeg specielt vomslimhindens tilstand og leverbylder. I relation til endokrinologi og vækst, kan vi måle hormoner og næringsstoffer i blod og væv og fastlægge aflejringen i muskel- og fedtvæv. Vi anvender også måling af gen-ekspression og undersøger prøver ved hjælp af proteomics-teknikker. Flere af forsøgene omfatter bestemmelse af slagte-, kød- og spisekvalitet.

Jeg samarbejder med forskere fra andre AU institutter: Molekylærbiologi og Genetik, Agroøkologi og Fødevarer. Desuden har jeg et stort international kontaktnet i Europa og USA. 

Min undervisning udføres på AU, hvor jeg er kursusansvarlig for Komparativ Anatomi og Fysiologi, og desuden medvirker jeg i undervisningen på andre bacherlor-, kandidat- og PhD-kurser. Endelig underviser jeg og er censor på Københavns Unioversitet.

 

Profil

Vis alle (477) »

Vis alle (172) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 1222