Billede af Mikkel Rask Pedersen
 • Helsingforsgade 14, 5347, 236

  8200 Aarhus N

  Danmark

20182024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

I min forskning fokuserer jeg på konsekvenser og muligheder for marginaliserede og socialt udsatte borgere i mere og mere digitaliserede samfund.

Rådgivning

Jeg er pt. involveret i at rådgive omkring udviklingen af en digital social rådgivning hos Red Barnet for unge personer med bekymrende seksuelle tanker og/eller adfærd.

Jeg tilbyder også støtte og sparring for studerende og forskere, der undersøger online og radikale miljøer.

Samarbejder og Formidling

Min tidlige forskning indeholdt et samarbejde med NGO'en Red Barnet, Danmark og Region Hovedstadens Psykiatri, som jeg samarbejdede med om at udvikle og styrke deres forebyggende indsatser. Gennem min forskning har jeg været i stand til at hjælpe med at integrere brugerperspektiver fra marginaliserede grupper til at hjælpe med at kvalificere forskellige typer hjælp og til at uddanne både lærere, fagfolk og politikere.

I min nuværende forskning samarbejder jeg med SHAPE og VIA University College for at undersøge, hvordan danske socialrådgiveres øgede dataarbejde påvirker både deres generelle professionelle kompetencer samt borgernes velfærd og rettigheder. Jeg samarbejder også med et Nordisk forskningsnetværk, der undersøger forebyggelse af seksuelle overgreb i en Nordisk kontekst.

Undervisning

Jeg er uddannet Antropolog med en specialisering i tidligt forebyggende indsater samt hjælpesøgningsadfærd. I min ph.d. på Digital Design og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet supplerede jeg dette med et særligt fokus på digitale teknologiers indflydelse på samme emner. 

Fagområder

 • Science and Technology Studies
 • Feministisk Teori
 • Socialt arbejde og Data
 • (Online) Peer support
 • Sociale og Digitale Rådgivninger

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Mikkel Rask Pedersen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
 • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller