Aarhus Universitets segl

Mette Thunø

PhD, Lektor

Mette Thunoe
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

  • Kina diasporapolitik globalisering internationale relationer Kinas udenrigspolitik kulturel identitet migration, integration, diaspora oversøiske kinesere public diplomacy soft power transnational movements, Twiplomacy
  • Kinesisk interkulturelle kompetencer kinesisk sprogundervisning kinesisk som fremmedsprog

Profil

Min forskning er fokuseret på migration, diaspora, diplomati, globalisering, internationale relationer med særligt henblik på Kina og konsekvenserne af mobilitet generelt. Jeg er særligt interesseret i betydningen af Kinas diasporapolitik og Kinas udøvelse heraf i relation til transnational direkte og indirekte kontrol. Herudover forsker jeg i kinesiske diplomatisk kommunikation på sociale medier som Twitter baseret på big data analyser. Jeg er også engageret i forskning i at styrke interkulturelle kompetencer og kommunikation ifm. globaliseringen af danske virksomheder.

Min undervisning afspejler min forskningsinteresse inden for migrationsstudier og det interkulturelle område. Jeg er pt. meget optaget af at udvikle kurser i interkulturelle kompetencer, som er vigtige for alle studerende i deres fremtidige arbejdsliv. Jeg er også engageret i at udvikle digitale undervisningsformer, der kan understøtte de studerendes motivation og skabe bedre læring.

Vis alle (88) »

Vis alle (11) »

Vis alle (247) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 22388417