Billede af Mads Thygesen
 • Langelandsgade 139, 1580, 137

  8000 Aarhus C

  Danmark

20232024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Som dramaturg er jeg dedikeret til at udforske mødet mellem dramaturgisk teori og kunstnerisk praksis, hvor jeg anvender tilgange såsom tekst- og performanceanalyse, ny dramaturgi og performativ æstetik. Min forskning dykker ned i kompleksiteterne ved nutidens europæiske teater, især dets rolle som et medium for politisk og social engagement. Min forskning behandler ofte forholdet mellem klassisk dramaturgi og aktuelle kunstneriske og samfundsmæssige udfordringer.

Rådgivning

Gennem min karriere har jeg haft flere ledelses- og bestyrelsesposter, som har bidraget betydeligt til min professionelle udvikling inden for ledelse og konsulentarbejde. Som uddannelsesleder, for eksempel som rektor for Det Danske Nationalakademi for Scenekunst, var jeg aktivt involveret i fastlæggelsen af kunstneriske og akademiske standarder samt strategisk planlægning. Derudover gjorde min rolle i bestyrelsen for Dramaten (Det Kongelige Teater i Sverige) det muligt for mig at engagere mig i internationale teaterpraksisser og samarbejder, hvilket forbedrede tværkulturel forståelse og initiativer.

Samarbejder og Formidling

Gennem hele min karriere har jeg haft privilegiet at samarbejde med anerkendte kunstnere i Danmark og i udlandet og at engagere mig i forskellige faglige netværk, som har beriget mit arbejde inden for dramaturgi betydeligt. Derudover har jeg opretholdt en aktiv deltagelse i uddannelsesnetværk som NORTEAS og CDPR. Disse foreninger har givet mig platforme for udveksling og diskurs, hvilket har gjort det muligt for mig at dele mit arbejde og lære af erfaringerne fra mine kolleger globalt.

Undervisning

Jeg har  uddannelsesmæssig baggrund i dramaturgi, idet jeg har opnået både min kandidat- og ph.d.-grad fra Aarhus Universitet. Mine studier blev fulgt op af en specialisering i systemisk ledelse hos Attractor/Rambøll og yderligere studier i statslig ledelse (Moderniseringsstyrelsen). Min akademiske rejse har udstyret mig med dybe indsigter i både teoretiske og praktiske aspekter af teaterpraksis, pædagogik og ledelse, som har stor betydning for min forskning og undervisningsmetoder.

Emneord

 • Dramaanalyse
 • Dramaturgi
 • Moderne drama

Fagområder

 • Dramaturgi
 • Teaterpraksis
 • Dramaturgisk Ledelse

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller