Aarhus Universitets segl

Martijn van Beek

Lektor

Martijn van Beek
Se relationer på Aarhus Universitet

Jeg er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund og har min daglige gang ved Interacting Minds Centre i Nobelparken og ved Afdeling for antropologi på Moesgård.

Min aktuelle forskning bevæger sig primært i krydsningsfeltet mellem spiritualitet, bevidsthedsforskning og modernitet.

Jeg forsker i kontemplative traditioners vilkår og færden i moderne samfund, i Vesten såvel som i Asien, og i den måde videnskabelig forskning og normativ sekularisme er med til at skabe nye former for kontemplativt liv, fællesskab og praksis.

Et af formålene med min aktuelle forskning er at prøve at forstå og nuancere betydningen af udbredningen af mindfulness og beslægtede former for moderne kontemplativ praksis for mennesker og for samfundsudviklingen i dag.

Jeg arbejder sammen med kolleger ved bl.a. École Normale Supérieure i Paris og ved Rice University i Houston om fænomenologisk forskning i meditationspraksis. Denne forskning er delvist finansieret af Mind and Life Institute, som jeg er Fellow af.

Desuden viderefører jeg min tidligere forskning i forholdet mellem politik, udvikling og religion med fokus på Himalayaregionen og specielt Ladakh i den indiske delstat Jammu & Kashmir.

Forskningsområder

Vis alle (110) »

Vis alle (172) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 12406