Aarhus Universitets segl

Marie Louise Tørring

Lektor, forskningsprogramleder

Marie Louise Tørring
Se relationer på Aarhus Universitet

Jeg er uddannet mag.art. i etnografi og socialantropologi og har en ph.d.-grad i medicin. Jeg har en bred interesse for antropologi og sociologi og underviser i begge fags metoder og teorier. Som antropolog og epidemiolog er jeg særligt optaget af medicinsk antropologi og interdisciplinær forskning i sygdom og samfund.

Mine mål som forskningsprogramleder på Afdeling for Antropologi er at:

  • skabe et inspirerende, engageret og gavmildt miljø for etnograferne på Moesgård
  • styrke den akademiske ånd og påvirke samfundet med åbne antropologiske debatter og foredrag, fri forskning og god formidling.

Som faglig koordinator for Masteruddannelsen i sundhedsantropologi arbejder jeg bestandigt på at bringe antropologiske perspektiver og indsigter ud i sundhedsvæsnet gennem efter- og videreuddannelse af sundhedsprofessionelle.

Som epidemiolog har jeg udgivet flere artikler i medicinske tidsskrifter om ventetidens betydning for kræftpatienters overlevelse. Jeg udvikler analysemetoder til at estimerer dødeligheden ved kræft som funktion af ventetid på udredning. Mine studier har fokus på de sandheder, tallene skjuler. Det vil sige, alt det, vi ikke kan vide om kræft, men alligevel handler på.

Mine nuværende forskningsinteresser kredser om temaet sundhedens grænser, herunder hvordan sygdom-, sundheds- og livsopfattelser ændrer sig i takt med demografiske, teknologiske, sociale og kulturelle forandringer i samfundet. Jeg forsker i nye og gamle mediers dagsordensættende rolle i dansk sundhedspolitik, og er involveret i flere tværfaglig forskningsprojekter, der undersøger folks syn på vaccination med etnografiske, kvantitative, kvalitative og digitale metoder.

Vis alle (150) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 228609