Maja Bak Herrie

Videnskabelig assistent

Maja Bak Herrie

Profil

Jeg er ph.d. fra Æstetik og Kultur ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet med afhandlingen Det digitale objekt: Æstetik, data og kulturteknik (november, 2019). I mit ph.d.-projekt udviklede jeg et begreb om det digitale objekt, der kan danne grundlag for analyser af æstetiske og kulturelle muligheder og udfordringer, som nye typer af data og databehandling bringer med sig. Projektet fokuserede især på samtidige kunstneriske praksisser, der udforsker digitale og såvel som fysiske formater gennem f.eks. datavisualisering.

Jeg underviser på både bachelor- og kandidatniveau på uddannelserne i Æstetik & kultur og Kunsthistorie i emner som samtidskunst og -kultur, æstetisk kommunikation og visuel teori. Mine forsknings- og undervisningsmæssige interesser ligger inden for områderne nye medier og teknologier, data og databehandling, æstetikteori, -filosofi og -historie, samt videnskabsteori og -historie.

Jeg er en del af forskningsprogrammet Contemporary Aesthetics and Technology, netværket Nordic Network for Women in Aesthetics, grupperne ADA (Analysis of Digital Aesthetics) og Art, Senses and Technology og er endvidere medstifter og koordinator af juniorforskningsnetværket Recalcitrant Aesthetics - Objects, Affect, and Materiality.

Vis alle (11) »

Vis alle (30) »

Vis alle (3) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 95805747