Billede af Mads Rosendahl Thomsen Eget foto
  • Langelandsgade 139, 1580, 322

    8000 Aarhus C

    Danmark

1996 …2024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Profil

Verdenslitteratur, digital humaniora og posthumanisme  

Jeg er leder af Center for Language Generation and AI (CLAI).

Siden marts 2023 har jeg været forperson for Kulturministeriets Bogpanel.

2021-25 er jeg co-PI af forskningsprojektet Fabula-NET med Kristoffer Laigaard Nielbo, finansieret af VELUX Fonden.

Sammen med Stefan Helgesson har jeg skrevet bogen Literature and the World, som nu er i Open Access. Med Jacob Wamberg har jeg redigeret The Bloomsbury Handbook of Posthumanism.

I maj 2023 udkom Tænkepausen "tekst". Fra hvad nu hvis mennesket ikke havde opfundet tekst og skrift til nu kan vi ikke være sikre på, hvem der skriver.

Jeg er medredaktør af Orbis Litterarum og modtager gerne forslag til litteraturvidenskabelige udgivelser, der bør anmeldes.

Rådgivning

Jeg deltager i 2024 i Kulturministeriets arbejdsgruppe om litteraturens vilkår i Danmark: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/kulturministeren-vil-have-forfatteres-vilkaar-undersoegt-med-ny-arbejdsgruppe.

Jeg har ofte interviewet forfattere på bogmesser og -festivaller, blandt flere andre Mario Vargas Llosa, Salman Rushdie, Siri Hustvedt, Xiaolu Guo, Georgi Gospodinov, Knud Romer, Kirsten Thorup og Svend Åge Madsen.

Undervisning

Jeg har undervist i mange forskellige forløb på Litteraturhistorie. På kandidatniveau særligt i Verdenslitteratur, og på bachelorniveau i Hovedværksstudie og Litteraturhistorie 4: "Litteraturen siden 1900". Jeg har også undervist i flere korte forløb omkring digitale metoder. I tværfaglige sammenhænge har jeg udbudt kurser i erindring og migration. Siden 2013 har jeg afholdt kurser for Akademiet for Talentfulde Unge med fokus på humaniora og menneskets fremtid.

Fagområder

  • Litteraturhistorie
  • Digital humaniora

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Mads Rosendahl Thomsen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler