Projekter pr. år
Personlig profil
Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)
Consumer Behaviour & Food Marketing, Doctor in Agriculture (PhD in Agricultural Engineering), University of Lisbon
Dimissionsdato: 4 feb. 2010
Agricultural Economics, Master Agroeconomist, University of Belgrade
Dimissionsdato: 21 nov. 2003
Emneord
- Forbrugeradfærd
- Forbrug og livsstil
- Innovation
- Markedsføring og strategi i øvrigt
- Forbrugerpræferencer
- Sensorik
- Fødevaresikkerhed
- Bæredygtigt jordbrug
- Kvantitative metoder
- Kvalitative metoder
Fingeraftryk
- 1 Lignende profiler
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
-
START - HUB 2Gether
Banovic, M. (Projektkoordinator), Javidpour, J. (Samarbejdspartner) & Bahrndorff, S. (Samarbejdspartner)
Projekter: Projekt › Forskning
-
CAPFUTURE: Consumer Perception and Acceptance of Novel Food – Precision Fermentation Technology and Animal-free Dairy Foods
Banovic, M. (PI), Leardini, D. M. C. (Samarbejdspartner), Grønhøj, A. (Samarbejdspartner), Aschemann-Witzel, J. (Samarbejdspartner) & Buder, F. (Samarbejdspartner)
01/06/2023 → 31/12/2023
Projekter: Projekt › Forskning
-
Consumer acceptance of precision fermentation technology and animal-free dairy foods
Banovic, M. (Projektleder), Leardini, D. M. C. (Samarbejdspartner), Grønhøj, A. (Samarbejdspartner) & Aschemann-Witzel, J. (Samarbejdspartner)
01/04/2023 → 31/12/2023
Projekter: Projekt › Forskning
-
NPD Skills; New Product Development Training
Banovic, M. (Samarbejdspartner) & Lähteenmäki, L. (PI)
01/01/2023 → 31/12/2023
Projekter: Projekt › Forskning
-
Leveraging skills of researchers and employees in the food industry
Jacobsen, L. (Deltager), Lähteenmäki, L. (Projektleder) & Banovic, M. (Deltager)
01/02/2022 → 30/06/2022
Projekter: Projekt › Forskning
-
Beyond sugar: Exploring the influence of health and naturalness framing on attitudes towards products with sweet proteins in Europe
Banovic, M. & Grunert, K. G., jan. 2024, I: Food Research International. 175, 113767.Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Consumer perceptions and market analysis of plant-based foods: A global perspective
Andreani, G., Banovic, M., Dagevos, H. & Sogari, G., 1 jan. 2024, Handbook of Plant-Based Food and Drinks Design. Boukid, F., Rosell, C. M. & Gasparre, N. (red.). London: Academic Press, s. 393-408 16 s.Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
-
Determining Online Community Engagement Based on Diversity Communication
Peschel, A. O., Jacobsen, L., Salnikova, E., Banovic, M. & Grunert, K. G., 2024.Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning › peer review
-
Framework for valorizing waste- and by-products through insects and their microbiomes for food and feed
Muurmann, A. T., Banovic, M., Gilbert, M. T. P., Sogari, G., Limborg, M. T., Sicheritz-Pontén, T. & Bahrndorff, S., jul. 2024, I: Food Research International. 187, 114358.Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Review › Forskning › peer review
Åben adgang5 Citationer (Scopus) -
Moo-ving towards the future: How to foster consumer acceptance of precision fermentation technology and animal free dairy proteins?
Banovic, M., Leardini, D. M. C., Grønhøj, A. & Aschemann-Witzel, J., 2024, Aarhus University. 43 s.Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Forskning › peer review
Åben adgang
Aktiviteter
-
Moo-ving towards the future: How to foster consumer acceptance of precision fermentation technology and animal free dairy proteins?
Banovic, M. (Foredragsholder)
22 jan. 2024 → 23 jan. 2024Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ejerskab og andre aktiviteter › Foredrag og mundtlige bidrag
-
Structural Equation Modelling (SEM) Workshop -1st International Course on Sensometrics AEPAS
Banovic, M. (Underviser)
11 sep. 2023 → 15 sep. 2023Aktivitet: Ekstern undervisning og Eksamen › Ekstern undervisning › Formidling
-
Heterogeneous Consumer Preferences for Plant-based Meat and Hybrid Meat in Europe
Asioli, D. (Foredragsholder), Banovic, M. (Andet), Barone, A. M. (Andet) & Grasso, S. (Andet)
29 aug. 2023 → 1 sep. 2023Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ejerskab og andre aktiviteter › Foredrag og mundtlige bidrag
-
Catalyzing food paradigm: Unveiling consumer acceptance nuances in precision fermentation innovations
Banovic, M. (Foredragsholder)
29 aug. 2023Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ejerskab og andre aktiviteter › Foredrag og mundtlige bidrag
-
HUB 2GETHER kick-off meeting: Launching of the sustainable blue-green resources & economy
Banovic, M. (Chair person), Bahrndorff, S. (Arrangør), Javidpour, J. (Arrangør) & Hjarvard, B. (Arrangør)
28 aug. 2023Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus
Priser
-
Food Marketing Research Top Paper Award
Banovic, M. (Modtager), 13 jun. 2019
Pris: Priser, stipendier, udnævnelser
Presse/medier
-
Could most of our food, medication, and clothing come from...bacteria?
07/08/2024
1 Mediebidrag
Presse/medie
-
Innovators of Tomorrow: Episode 3 - Precision Fermented Dairy: Getting from Lab to Scale
11/03/2024
1 Mediebidrag
Presse/medie
-
How keen are consumers on animal-free dairy? Not so much, research finds
01/02/2024
1 Mediebidrag
Presse/medie
-