Aarhus Universitets segl

Lone Svinth

ph.d., Lektor

Lone Svinth
Se relationer på Aarhus Universitet

Jeg deltager i forskernetværket "Mindful hearts"

Forskningsområder

  • Pædagogisk psykologi betingelser børn i udsatte positioner Daginstitution som kulturelt system Deltagelse Omsorg (caring science); udviklingspsykologi

Profil

Jeg er daginstitutionsforsker med særlig interesse for hvordan børns trivsel, udvikling og deltagelse bliver til i lyset af de betingelser som hverdagen i en daginstitution er vævet sammen med. Jeg er også optaget af voksen barn samspillets socialiserende og opdragende aspekter samt den identitetsdannelse, som finder sted i pædagogiske processer.  

Profil

Lone Svinth er ph.d. i pædagogisk psykologi på Institut for uddannelse og pædagogik, hvor hun indgik i LUDVI-projektet (læring og udvikling i daginstitutioner). Hendes forskningsmæssige fokus er samspil og læring i dagtilbud, hvor hun med udgangspunkt i et sociokulturelt perspektiv på læring undersøger børns deltagelsesmuligheder i lyset af samspillet med det pædagogiske personale. Af særlige interesseområder kan nævnes pædagogisk nærvær og pædagogers åbenhed for børnenes perspektiver i pædagogisk tilrettelagte aktiviteter.

Vis alle (54) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32133862