Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kim Bjerge

Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. / Høye, Toke Thomas; Mann, Hjalte Mads Rosenstand; Bjerge, Kim.

Aarhus : Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2020. 18 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 371).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

Høye, TT, Mann, HMR & Bjerge, K 2020, Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, nr. 371, Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, Aarhus. <https://dce2.au.dk/pub/SR371.pdf>

APA

Høye, T. T., Mann, H. M. R., & Bjerge, K. (2020). Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Nr. 371 https://dce2.au.dk/pub/SR371.pdf

CBE

Høye TT, Mann HMR, Bjerge K 2020. Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©. 18 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 371).

MLA

Høye, Toke Thomas, Hjalte Mads Rosenstand Mann, og Kim Bjerge Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©. 2020. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Journal nr. 371).

Vancouver

Høye TT, Mann HMR, Bjerge K. Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2020. 18 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 371).

Author

Høye, Toke Thomas ; Mann, Hjalte Mads Rosenstand ; Bjerge, Kim. / Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage. Aarhus : Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2020. 18 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 371).

Bibtex

@book{2e2d55e4a7fa4aa8b54332e5d864501d,
title = "Kamerabaseret overv{\aa}gning af Insekter p{\aa} gr{\o}nne bytage",
abstract = "I sommeren 2019 blev der gennemf{\o}rt et studie af insekter p{\aa} et gr{\o}nt bytag i Aarhus midtby, samtidig med at et fors{\o}g med automatiseret insektoverv{\aa}gning blev udviklet og afpr{\o}vet. Det var is{\ae}r blomsterbes{\o}gende insekter, der blev unders{\o}gt ved tre forskellige metoder. Der blev foretaget direkte observation af insekter p{\aa} solrige dage, der blev indsamlet insekter i bl{\aa}, gule, og hvide fangbakker, og der blev optaget billeder af blomster og insekter med fastmonterede kameraer placeret umiddelbart over planterne. Billedudsnit af honningbi, og enkelte arter af humblebier og svirrefluer samt syvplettet marieh{\o}ne fra et udvalg af billederne blev brugt til at tr{\ae}ne et neuralt netv{\ae}rk til genkendelse af disse arter i det samlede billedmateriale. Herved blev der fundet >100.000 insekter i samlet ca. 2.500.000 billeder. Der var bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdig h{\o}j frekvens af insekter p{\aa} billederne. Omtrent halvdelen af insekterne var honningbier, mens resten fortrinsvis var andre blomsterbes{\o}gende insekter. Unders{\o}gelsen viser, at blomsterressourcer (pollen og nektar) fra gr{\o}nne bytage udg{\o}r en ressource for vilde best{\o}vere. Unders{\o}gelsens resultater peger ogs{\aa} p{\aa}, at kamerabaseret overv{\aa}gning af insekter har et stort potentiale i naturoverv{\aa}gningen. ",
author = "H{\o}ye, {Toke Thomas} and Mann, {Hjalte Mads Rosenstand} and Kim Bjerge",
year = "2020",
month = apr,
day = "3",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7156-481-5 ",
series = "Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",
number = "371",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Milj{\o} og Energi {\textcopyright}",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage

AU - Høye, Toke Thomas

AU - Mann, Hjalte Mads Rosenstand

AU - Bjerge, Kim

PY - 2020/4/3

Y1 - 2020/4/3

N2 - I sommeren 2019 blev der gennemført et studie af insekter på et grønt bytag i Aarhus midtby, samtidig med at et forsøg med automatiseret insektovervågning blev udviklet og afprøvet. Det var især blomsterbesøgende insekter, der blev undersøgt ved tre forskellige metoder. Der blev foretaget direkte observation af insekter på solrige dage, der blev indsamlet insekter i blå, gule, og hvide fangbakker, og der blev optaget billeder af blomster og insekter med fastmonterede kameraer placeret umiddelbart over planterne. Billedudsnit af honningbi, og enkelte arter af humblebier og svirrefluer samt syvplettet mariehøne fra et udvalg af billederne blev brugt til at træne et neuralt netværk til genkendelse af disse arter i det samlede billedmateriale. Herved blev der fundet >100.000 insekter i samlet ca. 2.500.000 billeder. Der var bemærkelsesværdig høj frekvens af insekter på billederne. Omtrent halvdelen af insekterne var honningbier, mens resten fortrinsvis var andre blomsterbesøgende insekter. Undersøgelsen viser, at blomsterressourcer (pollen og nektar) fra grønne bytage udgør en ressource for vilde bestøvere. Undersøgelsens resultater peger også på, at kamerabaseret overvågning af insekter har et stort potentiale i naturovervågningen.

AB - I sommeren 2019 blev der gennemført et studie af insekter på et grønt bytag i Aarhus midtby, samtidig med at et forsøg med automatiseret insektovervågning blev udviklet og afprøvet. Det var især blomsterbesøgende insekter, der blev undersøgt ved tre forskellige metoder. Der blev foretaget direkte observation af insekter på solrige dage, der blev indsamlet insekter i blå, gule, og hvide fangbakker, og der blev optaget billeder af blomster og insekter med fastmonterede kameraer placeret umiddelbart over planterne. Billedudsnit af honningbi, og enkelte arter af humblebier og svirrefluer samt syvplettet mariehøne fra et udvalg af billederne blev brugt til at træne et neuralt netværk til genkendelse af disse arter i det samlede billedmateriale. Herved blev der fundet >100.000 insekter i samlet ca. 2.500.000 billeder. Der var bemærkelsesværdig høj frekvens af insekter på billederne. Omtrent halvdelen af insekterne var honningbier, mens resten fortrinsvis var andre blomsterbesøgende insekter. Undersøgelsen viser, at blomsterressourcer (pollen og nektar) fra grønne bytage udgør en ressource for vilde bestøvere. Undersøgelsens resultater peger også på, at kamerabaseret overvågning af insekter har et stort potentiale i naturovervågningen.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7156-481-5

T3 - Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

BT - Kamerabaseret overvågning af Insekter på grønne bytage

PB - Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©

CY - Aarhus

ER -