Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Katrine Lundager

Ph.d.-studerende

Katrine Lundager
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

 

Project title: Intraocular pressure measurement for the treatment of primary open angle glaucoma using self-powered System-On-contact-Lens (SOL)
Main Supervisor: Farshad Moradi
Co-supervisor: Michael Heimlich
Project period: 1/2/2016 – 31/7/2019

Ph.D Projektbeskrivelse

Primært åbenvinklet glaukom er en af de førende årsager til nedsat syn og blindhed som påvirkede mere end 57,5 mio. mennesker verden over i 2015 hvor hovedparten var midaldrene og ældre.

Øget intraokulært tryk (IOP) er kendt for at være en risikofaktor for udviklingen og progressionen af degenerationen af synsnerven og det visuelle synstab som karakteriserer denne sygdom. Patienter i risikozonen skal derfor have regelmæssige undersøgelser hos en øjenlæge for at se om der sker en fortsat degenerering af synsnerven og det visuelle synsfelt. Det er imidlertid kendt at det intraokulære tryk har daglige variationer og det er især de kortvarige bratte stigninger af IOP i løbet af natten der er mistænkt for at bidrage signifikant til progressionen af sygdommen. Det vil derfor sandsynligvis forbedre behandlingsmulighederne betragteligt hvis det intraokulære tryk bliver målt kontinuerligt.

Formålet med dette projekt er derfor at designe en kontaktlinse som kan måle det intraokulære tryk kontinuerligt og åbner op for et integrerbart medikament-leveringssystem som fremtidig udvikling. Systemet inkluderer sensorer, elektronik (processering og kommunikation) som bliver drevet af solceller, radiofrekvens-energihøstning og når patienten sover primært piezoelektriske energihøstere. Ved at bruge denne teknik kan primært åbenvinklet glaukom overvåges bedre og behandles mere nøjagtigt.

External Partners: Dette er en delt Ph.D med Macquarie University i Australien hvor Michael Heimlich er professor.

 

Vis alle (2) »

Vis alle (5) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 96433899