Aarhus Universitets segl

Johanne Korsdal Sørensen

Ph.d. i sociologi og antropolog, Ekstern Relations Manager

Johanne Korsdal Sørensen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Jeg er levende optaget af at skabe samarbejder mellem Afdeling for Antropologi på Aarhus Universitet og offentlige og private organisationer via MANTRA. MANTRA er en antropologisk analyseenhed, som jeg opbygget fra bunden sammen med ledelsen på Antropologi. Vi har en bred vifte af samfinansierede forskningsprojekter med eksterne partnere. Vi medvirker gerne i tværfaglige samarbejder vedr. alt fra hospitalsverdenen til landbrug og industri. Se eksempler på aktuelle og tidligere projekter her:

https://cas.au.dk/migranters-sikkerhed-i-landbruget

https://cas.au.dk/migsosu/

https://cas.au.dk/duftmiljoeundersoegelse

https://cas.au.dk/rejsen-til-beskaeftigelse

https://cas.au.dk/om-instituttet/afdelinger/antropologi/mantra/samarbejder/goinglobal

https://cas.au.dk/om-instituttet/afdelinger/antropologi/mantra/samarbejder/kortlaegning-af-kunst-og-kulturinitiativer-paa-hospitalerne-i-region-midtjylland

https://cas.au.dk/om-instituttet/afdelinger/antropologi/mantra/samarbejder/tradium-studievalgsundersoegelse

 

Mine tidligere erfaringer med forskning og innovation

Jeg er antropolog fra Aarhus Universitet og ph.d. i sociologi fra Københavns Universitet. Jeg er ansat som strategisk fundraiser og projektudvikler og har til daglig den faglige ledelse af innovationsdimensioner i MANTRAs projekter. Projekter som ofte er samfinansierede forskningsprojekter, hvor forskellige af afdelingens kompetente adjunkter, lektorer og professorer indgår som forskningsledere på projekterne. Derudover samarbejder jeg med videnskabelige assistenter, ph.d.-studerende og post.docs på MANTRAs projekter. Jeg har tidligere arbejdet som projektleder på innovationsprojekter i både offentlige og private organisationer herunder: Alexandra Instituttet, Region Midt og i Aarhus Kommune. I disse organisationer har jeg været involveret i innovationsprojekter på sundhedsområdet, herunder brugerstudier til it-udvikling bl.a. udvikling af mobiladgang til elektroniske patientjournaler.

Derudover har jeg arbejdet som forsker og underviser på Health, ved Sektion for Almen Medicin. Jeg designede og fundede sit eget mixed method post.doc projekt fokuseret på: Lægers professionelle socialisering og interrelationen mellem arbejdskulturelle praksis og lægers forbrug og misbrug af medicin og rusmidler.  På BSS, AU i Center for Rusmiddelforskning gennemførte jeg to forskellige forskningsprojekter og publicerede bl.a. to mongrafier se fx: Substance use, rituals and risk management: Danish rock festivals og Unges rekreative stofbrug og risikovurdering

Jeg har bl.a. undervist i medicinsk antropologi på kandidatuddannelsen i antropologi. Derudover har jeg undervist i antropologisk metode og deltaget i uddannelsesudviklingen for Danmarks første kandidatuddannelse i optometri. Endelig er jeg bedømt lektorkvalificeret i 2017.

Vis alle (22) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 21503415