Jakob Kristian Jakobsen

Cand.med. et chir.

 • Palle Juul-Jensens Boulevard 35

  8200 Aarhus N

  Danmark

20132022

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Mere end 15 års erfaring med kræft i urinveje og mandlige kønsorganer. Hovedinteresse er peniskræft og tilgrænsende områder. Forskningsområder omfatter udvikling af kunstig intelligens-understøttet billede-genkendelse af penisforandringer som beslutningsstøtteværktøj for sundhedsprofessionelle, molekylærbiologiske forandringer i forstadier til peniskræft og peniskræft, nationale databasestudier og betydningen af organisatoriske forandringer i patientforløb ved peniskræft.   

Rådgivning

Deltagelse i nationale og internationale bestyrelser, råd, paneler og styregrupper, samt udarbejdelse og kvalitetskontrol af overvågningsrapporter, notater og klaringsrapporter. Formand for den skandinaviske peniskræftgruppe (SCAPECA). Medlem af den danske multidisciplinære peniskræftgruppe (DaPeCa). Medlem af den danske TNM-komite.

Samarbejder og Formidling

I mit internationale samarbejde har jeg bidraget til systematisering af viden inden for peniskræft.

Senest har jeg samarbejdet med urinvejskirurger fra England og USA om at udbrede kendskabet til retningslinjedrevet udredning og behandling ved peniskræft.

Jeg arbejder p.t. med forskere inden for kunstig intelligens, medicinsk antropologi og molekylærbiologi for at udvide vores forståelse af muligheder for mænd med sygdom i penis.

Undervisning

Min undervisningsfilosofi bygger på tydelig formidling. Har især undervisning inden for urinvejskirurgi og penissygdomme. Underviser på kurser og enkeltforelæsninger Aarhus Universitet og har også givet gæsteforelæsninger på universiteter i England, Holland og Sverige. Vejleder lægestuderende, yngre læger og ph.d. Har mere end 25 års erfaring i undervisning og populær formidling fra undervisning af lægestuderende, undervisning på aftenskole og løbende undervisning af sundhedsprofessionelle.  

Fagområder

 • Urinvejskirurgi
 • Urologi
 • Mandlige genitalia
 • Penis
 • Peniskræft

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jakob Kristian Jakobsen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
 • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller