Aarhus Universitets segl

Jibran Khan

Adjunkt

Jibran Khan

Profil

Hilsen,

Jeg er adjunkt med specialisering i miljømodellering, dataanalyse og informatik ved Aarhus Universitets Atmosfæremodelleringssektion på Institut for Miljøvidenskab i Roskilde, Danmark. Jeg er også tilknyttet Det Danske Center for Stor Data inden for Miljø og Sundhed (BERTHA) på samme universitet.

Mit nuværende fokus er på den kritiske sammenhæng mellem miljøfaktorer og menneskers sundhed, specifikt luftforurening og støj. Disse faktorer bidrager væsentligt til tidlige dødsfald i Europa og globalt.

Min baggrund inkluderer en ph.d. i miljøvidenskab med specialisering i atmosfærisk modellering. Under min doktorgradsrejse udviklede jeg en innovativ model til beregning af luftforurening og støjniveauer hvor som helst. Jeg forbedrede også det danske AirGIS, et GIS-baseret luftforureningsmodelleringssystem, der bruges sammen med Operational Street Pollution Model.

I mit postdoc-arbejde udvidede jeg mig til dynamisk forureningsudsættelse, kunstig intelligens og mere. Jeg anvendte det danske AirGIS-modelsystem til at studere sundhedseffekter og samarbejdede om løsninger til hyperlokal luftkvalitet.

Selvom jeg hovedsageligt leder min forskning, sætter jeg pris på vejledning fra rådgivere. Med en stærk fysisk baggrund bringer jeg forskelligartet erfaring inden for forskning, udvikling og undervisning. Mine interesser spænder over aerosoler, spredningsmodellering, krydsfeltet mellem luft- og støjforurening, GIS, fjernregistrering og brugen af satellitbilleder.

Dygtig i flere programmeringssprog og software, er jeg forpligtet til at fremme forståelsen for sundere og smartere byer.

Vis alle (44) »

Vis alle (5) »

ID: 94054596