20222024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Jeg forsker i koblinger mellem naturgenopretning og klimaforandringer, særligt med at forstå i hvilke tilfælde naturgenopretning kan hjælpe til med at moderere den globale opvarmning og dens konsekvenser. Jeg beskæftiger mig især med biogeokemiske effekter af at udsætte store dyr i økosystemer med nuværende forskningslokaliteter i Arktis, Nordeuropa og Nordamerika. Meget af min forskning er centreret omkring kulstofdynamikker, især ift. lagring og stabilisering i jordbunden. 

Samarbejder og Formidling

På mit hovedprojekt, CarbonZoo, samarbejder jeg med forskere ved University of Cambridge, University of Oxford, University of California Davis, og TU Berlin for at forstå hvordan rensdyr og moskusolser i Grønland påvirker kulstofdynamikkerne i økosystemerne. På WildSoil-projektet samarbejder jeg i øvrigt med forskere fra KU for at forstå potentialet af rewilding som klimaløsning i Danmark. For nyligt startede vi et samarbejde med forskere ved bl.a. AU BSS omkring biodiversitet og business.

Undervisning

Jeg har en B.Sc. (2012) og M.Sc. (2014) i Geografi og Geoinformatik fra Københavns Universitet, og en Ph.D. i Naturgeografi og Økosystemvidenskab fra Lunds Universitet, Sverige (2019)

Fagområder

  • Rewilding
  • Biogeokemi
  • Naturbaserede løsninger
  • Jordbundsvidenskab
  • Naturgenopretning

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jeppe Aagaard Kristensen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller