Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Janus Larsen

Flexsem - dynamisk økologisk modellering for alle

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Miljømålet for god økologisk tilstand i de marine vandområder er bestemmende for hvilken belastning områderne kan tåle (dvs. for målbelastningen). Det er derfor en forudsætning for vandplanerne, at man har fastsat grænsen mellem God og Moderat (G-M) tilstand.

G-M grænserne for sommerklorofylkoncentrationer kan fastlægges ud fra kendskab til klorofylkoncentrationer i en referencesituation og en såkaldt interkalibreret EQR værdi, som definerer den tilladelige forskel mellem referencesituationen og G-M grænsen. For danske kystområder er referenceniveauet for klorofyl undersøgt ved at anvende de modeller, der er udviklet til den marine Vandplans-værktøjskasse. Undersøgelsen er baseret på estimater af referencebelastningen, der bygger på basis af data fra DCE/Aarhus Universitet og data fra Baltic Nest Institute. Hvor det er muligt er der anvendt en ensemble tilgang, hvor referencetilstandens klorofylniveau er beregnet med begge de 2 typer af modelværktøjer, statistiske modeller og mekanistiske modeller, der indgår i værktøjskassen (se abstract om disse). På basis af resultaterne og en typeopdeling af havområder er G-M grænserne
fastlagt for de enkelte vandområder. Denne præsentation vil gennemgå de beregninger der er foretaget og diskutere resultater og usikkerheder.
OriginalsprogEngelsk
Udgivelsesår2015
StatusUdgivet - 2015
Begivenhed18. Danske Havforskermøde - GEUS, Copenhagen, Danmark
Varighed: 28 jan. 201530 jan. 2015

Konference

Konference18. Danske Havforskermøde
LokationGEUS
LandDanmark
ByCopenhagen
Periode28/01/201530/01/2015

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 86608509