Aarhus Universitets segl

Jan Tønnesvang

Institutleder, Professor

Jan Tønnesvang
Se relationer på Aarhus Universitet

INTEGRATIV PSYKOLOGI. 

Den integrative psykologi skaber helhed i forståelsen af mennesket som psykologisk, biologisk, kulturelt og samfundsmæssigt væsen. Vi arbejder med afsæt i den integrative perspektivisme (kvadrantmodellen) som grundlag for at integrere viden om menneskelige livsprocesser i spændingsfelter mellem individer, grupper og sociale og kulturelle systemer. Inden for rammerne af den integrative psykologi har vi udviklet vitaliseringspsykologien, som beskæftiger sig med de menneskelige grundbehov (for autonomi, tilhør, mestring og mening), og hvorledes disse "iltes" og udvikles i vitaliserende miljøer og systemer, der støtter individer og gruppers dannelse af en kvalificeret selvbestemmende tilværelseskompetence (Tønnesvang, 2002). Vi arbejder med dette i vores forskellige KvaS-Vital projekter.

Den integrative psykologi er interdisciplinær og metodepluralistisk i sin tilgang. Den omfatter teoretisk og empirisk grundforskning og retter sig anvendelsesorienteret med intervention mod en bred vifte af livsdomæner, fx indenfor organisation og ledelse, pædagogik, undervisning og dannelse i forhold til vitalisering af børn og unges livsbaneskabelse samt integral livspraksis og bæredygtighedspsykologi.

Under Udvalgte Publikationer nedenfor finder du introduktioner til Kvadrantmodellen, Vitaliseringsmodellen og KvaS-modellen (for Kvalificeret Selvbestemmelse). Hvis du klikker på vedhæftnings-symbolet til højre for de tre Publikationer, dukker de op på skærmen.

Endvidere kan du finde en beskrivelse af Forskningsenheden for Integrativ Psykologi under Udvalgte Projekter.

Forskningsområder

Vis alle (149) »

Vis alle (7) »

Vis alle (236) »

ID: 140150