Aarhus Universitets segl

Jette Feveile Young

Professor

Jette F Young
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Forskningsområder:

  • Kødforskning i relation slagtning og kvalitet. Specielt fokus på betydningen af stress inden slagtning, karakterisering og konsekvenser af vævsforandringer for fødevarekvaliteten (f.eks. træbryst i kyllinger). Forskningen er både på den hele fødevare, vævs, celle og molekylært niveau.
  • Identifikation og fysiologiske respons af sundhedsfremmende stoffer i fødevarer (f.eks. vegetabilier, mælk, kød, olie) fra det cellulær niveau til den hele organisme (dyr og mennesker - i samarbejdsprojekter). Dette inkluderer forskning på molekylært niveau af cellebaserede modeller af cellelinjer og primære celler isoleret fra forsøgsdyr (f.eks. fordøjelighed, biotilgængelighed, oxidativt stress respons, glucose optag og metabolisme).
  • Kultiveret kød som fødevare med udgangspunkt i primære satellit celler isoleret fra muskelvæv. Fokus er på forskning i FBS (føtal kalve serum)-frit medium til at understøtte proliferering og differentiering af satellit celler samt udvikling af smagskomponenter under modning, på det cellulære/molekylære niveau. 
    Læs mere om projektet CellFood her.


Tillidsposter:

  • Referencegruppe medlem for projektet “ARRIVAL of cellular agriculture”, Norwegian Research Council. 2022-2026.
  • Medlem af Protein Diversification Think Tank, EIT-food 2022
  • Bestyrelsesmedlem I Promilleafgiftsfonden.
  • Næstformand for Mælkeafgiftsfonden.

Uddannelse:

Cand. Brom. og Ph.d. (Photo-biologi)

Samarbejdspartnere:

  • ISI Food Protection, Danmark
  • Nofima, Norge
  • Toronto Universitet, Canada
  • Aleph Farms, Israel
  • Technical University of Denmark, Center for Biosustainability 

Vis alle (220) »

Vis alle (241) »

ID: 1804