Aarhus Universitets segl

Ib Ravn

Richard A. Werners forskning i pengeskabelse

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformBilleder, Video- og Lydoptagelser (digital)Forskning

Standard

Richard A. Werners forskning i pengeskabelse. Ravn, Ib (Producent). 2016.

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformBilleder, Video- og Lydoptagelser (digital)Forskning

Harvard

Ravn, I, Richard A. Werners forskning i pengeskabelse, 2016, Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital).

APA

Ravn, I. (Producent). (2016). Richard A. Werners forskning i pengeskabelse. Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital)

CBE

Ravn I. 2016. Richard A. Werners forskning i pengeskabelse. [Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital)].

MLA

Ravn, Ib, Richard A. Werners forskning i pengeskabelse, Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital), 2016

Vancouver

Author

Ravn, Ib (Producent). / Richard A. Werners forskning i pengeskabelse. [Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital)].

Bibtex

@misc{7d8d79ca49e849ca9e2660d530ecb3bf,
title = "Richard A. Werners forskning i pengeskabelse",
abstract = "Hvilken rolle spiller penge i samfunds{\o}konomien og hvilken rolle burde penge spille i den {\o}konomiske videnskab? Det forsker Richard Werner i. Han er professor i {\o}konomi ved Southampton University i England, og her pr{\ae}senteres fire dele af hans forskning i penge: (1) Hvad foreg{\aa}r der egentlig i en bank, n{\aa}r den l{\aa}ner penge ud? (2) Centralbankens styring af de private bankers pengeudl{\aa}n er n{\o}glen til Japans {\o}konomiske succes 1945-1985. Den var inspireret af den tyske Reichsbank i mellemkrigstiden, hvis leder, {"}kreditdiktatoren{"} Hjalmar Schacht, styrede den tyske kreditpolitik med fast h{\aa}nd, i retning af produktion og industrialisering, v{\ae}k fra {"}luksus{"}.(3) {\O}nsker man en stabil {\o}konomi uden finansbobler, kan man styre kreditten i retning af den produktive del af {\o}konomien, dvs. real{\o}konomien, og begr{\ae}nse den til den spekulative del, dvs. den finansielle sektor, herunder kredit til k{\o}b af aktiver som fast ejendom og aktier. (4) {\O}konomien som videnskab b{\o}r rumme en forst{\aa}else af penge. Den klassiske pengekvantitetsligning b{\o}r opdateres, s{\aa} den fokuserer p{\aa} NYE penge, dvs. kredit. Werners kreditkvantitetsteori skelner mellem spekulativ og produktiv kredit og kan bruges til at forst{\aa} og forudsige finansbobler, ulig mainstream{\o}konomien.",
keywords = "Bank lending, Banks, Money creation, Economics, Richard A. Werner, Samfund/samtid",
author = "Ib Ravn",
year = "2016",
month = jan,
day = "4",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - ADVS

T1 - Richard A. Werners forskning i pengeskabelse

A2 - Ravn, Ib

PY - 2016/1/4

Y1 - 2016/1/4

N2 - Hvilken rolle spiller penge i samfundsøkonomien og hvilken rolle burde penge spille i den økonomiske videnskab? Det forsker Richard Werner i. Han er professor i økonomi ved Southampton University i England, og her præsenteres fire dele af hans forskning i penge: (1) Hvad foregår der egentlig i en bank, når den låner penge ud? (2) Centralbankens styring af de private bankers pengeudlån er nøglen til Japans økonomiske succes 1945-1985. Den var inspireret af den tyske Reichsbank i mellemkrigstiden, hvis leder, "kreditdiktatoren" Hjalmar Schacht, styrede den tyske kreditpolitik med fast hånd, i retning af produktion og industrialisering, væk fra "luksus".(3) Ønsker man en stabil økonomi uden finansbobler, kan man styre kreditten i retning af den produktive del af økonomien, dvs. realøkonomien, og begrænse den til den spekulative del, dvs. den finansielle sektor, herunder kredit til køb af aktiver som fast ejendom og aktier. (4) Økonomien som videnskab bør rumme en forståelse af penge. Den klassiske pengekvantitetsligning bør opdateres, så den fokuserer på NYE penge, dvs. kredit. Werners kreditkvantitetsteori skelner mellem spekulativ og produktiv kredit og kan bruges til at forstå og forudsige finansbobler, ulig mainstreamøkonomien.

AB - Hvilken rolle spiller penge i samfundsøkonomien og hvilken rolle burde penge spille i den økonomiske videnskab? Det forsker Richard Werner i. Han er professor i økonomi ved Southampton University i England, og her præsenteres fire dele af hans forskning i penge: (1) Hvad foregår der egentlig i en bank, når den låner penge ud? (2) Centralbankens styring af de private bankers pengeudlån er nøglen til Japans økonomiske succes 1945-1985. Den var inspireret af den tyske Reichsbank i mellemkrigstiden, hvis leder, "kreditdiktatoren" Hjalmar Schacht, styrede den tyske kreditpolitik med fast hånd, i retning af produktion og industrialisering, væk fra "luksus".(3) Ønsker man en stabil økonomi uden finansbobler, kan man styre kreditten i retning af den produktive del af økonomien, dvs. realøkonomien, og begrænse den til den spekulative del, dvs. den finansielle sektor, herunder kredit til køb af aktiver som fast ejendom og aktier. (4) Økonomien som videnskab bør rumme en forståelse af penge. Den klassiske pengekvantitetsligning bør opdateres, så den fokuserer på NYE penge, dvs. kredit. Werners kreditkvantitetsteori skelner mellem spekulativ og produktiv kredit og kan bruges til at forstå og forudsige finansbobler, ulig mainstreamøkonomien.

KW - Bank lending

KW - Banks

KW - Money creation

KW - Economics

KW - Richard A. Werner

KW - Samfund/samtid

UR - https://www.youtube.com/watch?v=2TwzzC5_mrs

M3 - Billeder, Video- og Lydoptagelser (digital)

ER -