Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ib Ravn

Redesigns af tre mødetyper i Videnskabsministeriet: Kontormøder, projektmøder og chefmøder

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Denne tekst indeholder ”redesigns” til tre almindelige mødetyper i Videnskabsministeriet: Kontormødet, projektmødet og chefmødet. Et redesign forstås her som en skabelon (typisk en dagsorden) med et tilhørende sæt mødeteknikker eller processer, der kan anvendes på mødet.
De tre redesigns er baseret på data fra interview, mødeobservationer og surveyresultater i ministeriet, samt på vores erfaringer med ministeriets mødeledere indsamlet gennem coachinger og workshops af dem i løbet af 2008. Skabelonerne og teknikkerne er en blanding af det, der fungerer godt i ministeriet, elementer der er udviklet undervejs, og processer vi har foreslået i workshops og coachinger. Det hele er foregået i regi af Projekt ”Møder der skaber værdi og mening”, der støttes af Statens Center for Kvalitets- og Kompetenceudvikling.
De tre mødetyper sammenfattes som følger:

1. Kontormødets særlige udfordring er at involvere medarbejderne meningsfuldt, så mødet ikke bliver en monolog med orientering fra kontorchefen. Derfor foreslår vi tre mødeskabeloner, hvor der orienteres involverende og skabes mulighed for medarbejderstyret videndeling gennem processer som sumning med sidemand, løsningstilbud i smågrupper, samt kollegial sparring.

2. Projektmødets særlige udfordring er, at projektleder er en ekspert, der pga. kærlighed til den faglige detalje af og til glemmer perspektivet og forsømmer at styre mødet sikkert i havn. Derfor præsenterer vi en huskeliste til før, under og efter mødet, samt grundlæggende mødeledelsesteknikker med fokus på effektiv mødeafvikling: styr mødet, skær tangenter af, konkludér på alle punkter og fordel handlingsansvar.

3. Chefmødets særlige udfordring er, at chefer har rasende travlt, mens direktøren sætter pris på at samle sine dygtige folk til orientering og drøftelse af ting og få butikken til at hænge sammen. Buddet her er en forkortelse og rationalisering af mødet.
OriginalsprogDansk
Antal sider22
Rekvirerende organMinisteriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
StatusUdgivet - 11 feb. 2009

    Forskningsområder

  • Facilitering, Mødeledelse, Mødefacilitering, Mødekultur, Projektmøde, Chefmøde, Kontormøde, Videnskabsministeriet

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Projekter

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 79187489