Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ib Ravn

Mødehajer i swimmingpoolen: Rapport fra en forundersøgelse af møder i Videnskabsministeriet i forbindelse med projekt ”Møder der skaber værdi og mening”

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Hovedpointer
1. Medarbejdere i VTU, der ikke er ledere, går til møder 5 timer om ugen. De vurderer, at de spilder en femtedel af den tid.
2. Taget under ét kvalitetsvurderer medarbejderne de møder, de går til i VTU, til at være lidt over middel (3,3 på en skala fra 1 til 5). Dette dækker formentlig over store forskelle mødetyperne imellem og VTUs enheder imellem.
3. Vi observerede eksempler på strålende mødeledelse – men medarbejdernes vurderinger tyder på, at mødeledelse ikke prioriteres lige højt over alt.
4. Ministeriet har mange mødehajer, der jager selvsikkert på det åbne hav, men derhjemme i swimmingpoolen, på afdelingsmødet, er skarpe tænder ikke nok, når man skal involvere og motivere sine nære medarbejdere.
5. Møder er ofte det sted, hvor medarbejdere ser deres ledere i aktion; dvs. møder er lejligheder for udøvelse af ledelse. Den klassiske mødelederrolle handler om at komme igennem dagsordenen, hvilket VTUs ledere går vældigt op i. Men moderne ledelse er mere end det – bl.a. styring efter mål og strategi, nikken til værdier, vidensdeling, opbakning til beslutninger, inddragelse og anerkendelse af medarbejderne, give plads til deres professionelle udvikling og meget mere. Givet at mange ledere i VTU allerede behersker klassisk mødeledelse, synes der at være et behov for at tydeliggøre det næste niveau, nemlig den mødelederrolle, der sætter lederen i stand til autentisk at udvise moderne, visionært, anerkendende og medarbejderudviklende lederskab.
OriginalsprogDansk
Antal sider9
Rekvirerende organMinisteriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
StatusUdgivet - 12 apr. 2008

    Forskningsområder

  • Møder, Mødeledelse, Mødefacilitering, Facilitering, Interventionsforskning, Videnskabsministeriet

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Projekter

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 79184214