Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ib Ravn

Forskning i sammenhænge: Hvordan natur- og samfundsvidenskaberne kunne bidrage mere til udvikling af liv og samfund

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Standard

Forskning i sammenhænge : Hvordan natur- og samfundsvidenskaberne kunne bidrage mere til udvikling af liv og samfund. / Ravn, Ib.

1. udgave udg. København : Multivers, 2006. 314 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@book{d80138c02e1211dcaa58000ea68e967b,
title = "Forskning i sammenh{\ae}nge: Hvordan natur- og samfundsvidenskaberne kunne bidrage mere til udvikling af liv og samfund",
abstract = "Forskning handler i dag i udstrakt grad om publicering og meritering for den enkelte forsker. Om der skabes nyttig viden til gl{\ae}de for samfund og borgere kommer i anden r{\ae}kke. De videnskabelige specialer bliver stadigt sn{\ae}vrere, og som forsker giver det ingen point at beskrive naturens store sammenh{\ae}nge eller bidrage aktivt til at skabe sammenh{\ae}ng i samfundet. Den er s{\ae}rligt gal i natur- og samfundsvidenskaberne. I otte videnskaber fra kvantefysik til sociologi konstaterer bogen en p{\aa}faldende intellektuel selvtilstr{\ae}kkelighed i den moderne forskning. En r{\ae}kke lovende, mindre kendte forskningsretninger pr{\ae}senteres i stedet. Det handler om selvorganiserende systemer i fysikken, en kvantevirkelighed hinsides Bohr, den molekyl{\ae}re verden som en symfoni af resonanser, det biologiske liv som en ubetvingelig drift mod helhed, medicinere der ser menneskekroppen som en form{\aa}lsharmonisk organisme, sociologer der aktivt kvalificerer samfundseksperimenter, retsforskere der k{\ae}mper for retf{\ae}rdighed samt en ny {\o}konomisk videnskab, der fokuserer p{\aa} en b{\ae}redygtig d{\ae}kning af menneskers reelle behov. Tilsammen peger forskningsprogrammer som disse p{\aa} en videnskabelighed, der b{\aa}de {\aa}bner sig mod humanisme og {\aa}ndsliv og samtidig har praktiske konsekvenser ? fordi den eksplicit s{\o}ger at bidrage til udvikling af liv og samfund.",
author = "Ib Ravn",
year = "2006",
language = "Dansk",
isbn = "87-7917-161-3",
publisher = "Multivers",
edition = "1. udgave",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Forskning i sammenhænge

T2 - Hvordan natur- og samfundsvidenskaberne kunne bidrage mere til udvikling af liv og samfund

AU - Ravn, Ib

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Forskning handler i dag i udstrakt grad om publicering og meritering for den enkelte forsker. Om der skabes nyttig viden til glæde for samfund og borgere kommer i anden række. De videnskabelige specialer bliver stadigt snævrere, og som forsker giver det ingen point at beskrive naturens store sammenhænge eller bidrage aktivt til at skabe sammenhæng i samfundet. Den er særligt gal i natur- og samfundsvidenskaberne. I otte videnskaber fra kvantefysik til sociologi konstaterer bogen en påfaldende intellektuel selvtilstrækkelighed i den moderne forskning. En række lovende, mindre kendte forskningsretninger præsenteres i stedet. Det handler om selvorganiserende systemer i fysikken, en kvantevirkelighed hinsides Bohr, den molekylære verden som en symfoni af resonanser, det biologiske liv som en ubetvingelig drift mod helhed, medicinere der ser menneskekroppen som en formålsharmonisk organisme, sociologer der aktivt kvalificerer samfundseksperimenter, retsforskere der kæmper for retfærdighed samt en ny økonomisk videnskab, der fokuserer på en bæredygtig dækning af menneskers reelle behov. Tilsammen peger forskningsprogrammer som disse på en videnskabelighed, der både åbner sig mod humanisme og åndsliv og samtidig har praktiske konsekvenser ? fordi den eksplicit søger at bidrage til udvikling af liv og samfund.

AB - Forskning handler i dag i udstrakt grad om publicering og meritering for den enkelte forsker. Om der skabes nyttig viden til glæde for samfund og borgere kommer i anden række. De videnskabelige specialer bliver stadigt snævrere, og som forsker giver det ingen point at beskrive naturens store sammenhænge eller bidrage aktivt til at skabe sammenhæng i samfundet. Den er særligt gal i natur- og samfundsvidenskaberne. I otte videnskaber fra kvantefysik til sociologi konstaterer bogen en påfaldende intellektuel selvtilstrækkelighed i den moderne forskning. En række lovende, mindre kendte forskningsretninger præsenteres i stedet. Det handler om selvorganiserende systemer i fysikken, en kvantevirkelighed hinsides Bohr, den molekylære verden som en symfoni af resonanser, det biologiske liv som en ubetvingelig drift mod helhed, medicinere der ser menneskekroppen som en formålsharmonisk organisme, sociologer der aktivt kvalificerer samfundseksperimenter, retsforskere der kæmper for retfærdighed samt en ny økonomisk videnskab, der fokuserer på en bæredygtig dækning af menneskers reelle behov. Tilsammen peger forskningsprogrammer som disse på en videnskabelighed, der både åbner sig mod humanisme og åndsliv og samtidig har praktiske konsekvenser ? fordi den eksplicit søger at bidrage til udvikling af liv og samfund.

M3 - Bog

SN - 87-7917-161-3

BT - Forskning i sammenhænge

PB - Multivers

CY - København

ER -