Aarhus Universitets segl

Helle Strandgaard Jensen

Lektor

Helle Strandgaard Jensen

Profil

Helle Strandgaard Jensen er lektor i samtidskulturhistorie på Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. I samarbejde med Adéla Sobotkova leder hun Center for Digital Historie Aarhus (CEDHAR).

Jensen forsker i massemedier og digitale arkivers historie i Skandinavien, Vesteuropa og USA efter 1945. Hendes forskning kombinerer historiske metoder med teoretiske tilgange fra medie- og kulturstudier. Hun har pt. to forskningsprojekter. Det ene er finansieret af Det Frie Forskningsråd og EU Kommissionens Marie Curie midler, og handler om den globale udbredelse af det amerikanske børne-tv-program Sesame Streets i 1970'erne. Det fokuserer på de nationale broadcasteres rolle i udbredelsesprocessen og viser derigennem, hvordan normer, værdier og ambivalente følelser angående amerikansk kultur blev forhandlet i 1970’ernes Europa. Det andet projekt handler om digitaliseringsprocesser og historiefagets fremtid, og er særligt centerert omkring digitale arkiver og hvordan forskellige digitaliseringsprocesser får indflydelse på historieskrivning og erindring.

Jensen er forfatter til From Superman to Social Realism: Children's media and Scandinavian Childhood (John Benjamins 2017) og arbejder på bogen Selling Sesame Street, der er planlagt til udgivelse med Oxford University Press vinteren 2022.

 

Vis alle (41) »

Vis alle (34) »

Vis alle (3) »

ID: 101162450