DPU

Aarhus Universitets segl

Helene Friis Ratner

Ph.d., Lektor

Helene Friis Ratner

Profil

Min forskning handler om digitale teknologiers indvirkning på velfærdsområder som folkeskolen og børn & unge socialforvaltningen. Jeg interesserer mig i særdeleshed for, hvordan datadrevne teknologier som kvalitetsindikatorer, algoritmer og datavisualiseringer ikke blot er neutrale teknologier, men er med til at skabe vores forståelser af ’den gode velfærd’ er. Dermed former teknologierne både organiseringen af velfærd samt relationen mellem stat og borger. Jeg har tidligere forsket i datadreven governance og styring, bl.a. gennem et etnografisk studie af Undervisningsministeriets ”Datavarehus” og nationale test. Teoretisk og metodisk finder jeg inspiration i antropologi, videnskabs- og teknologistudier (STS) og organisationsteori.

 

Temaer: Uddannelse, skole, velfærd, offentlig forvaltning, digitalisering, dataficering, algoritmer, kunstig intelligens.

 

Igangværende projekter

- Datavisions: Teaching in the age of digital data visualizations (PI). Finanseret af en Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation (FKK) fra DFF (Danmarks Frie Forskningsfond)

- Algoritmer, Data og Demokrati (co-PI): Kollektivt projekt, finansieret af Velux & Villum Fondene

 

 

Vis alle (55) »

ID: 98289896