DPU

Aarhus Universitets segl

Hanne Knudsen

Lektor

Hanne Knudsen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Leder sammen med Morten Nissen forskningsprogrammet Motivation, Pædagogik og Ledelse:
https://dpu.au.dk/forskning/omraader/reform/

Redigerer sammen med Lisa Rosén Rasmussen tidsskriftet Nordic Journal of Studies in Educational Policy:   https://www.tandfonline.com/toc/znst20/current

Forskningsinteresser
Jeg forsker i pædagogisk ledelse i bred forstand. Jeg interesserer mig for, hvordan nye sociale teknologier, praksisser og diskurser, der dukker op i uddannelsesorganisationer, sætter grundlæggende kategorier som skole, borger, velfærd, profession, ansvarlighed, fællesskab på spil. Jeg har ofte en historisk tilgang og undersøger, hvordan det, der synes indlysende, er historisk konstrueret. Min ph.d. er en genealogi over forældreansvar i den danske folkeskole og en analyse af aktuelle idealer og praksisser omkring ansvarliggørelse af forældre. Min vigtigste teoretiske inspiration kommer fra Michel Foucault, Jacques Derrida, Niklas Luhmann.

Baggrund og tillidshverv
Jeg begyndte min Ph.D. i 2005 efter at have arbejdet som konsulent med ledelsesudvikling i Københavns Kommune 1997-2005.
Da jeg blev ansat som adjunkt i 2008 blev jeg også ansvarlig for at udvikle og koordinere deltidsuddannelsen Master i Ledelse af Uddannelsesinstitutioner (MLU). Den var jeg koordinator for fra 2009 til 2018. Jeg er modulkoordinator på den omlagte uddannelse, som nu hedder Master i Uddannelsesledelse (MUL).
Medlem af Akademisk Råd, DPU, 2007-2011, medlem af Institutrådet på DPU 2011-2015, medlem af Akademisk råd Arts 2016-2019,  

Vis alle (81) »

Vis alle (9) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32129305