Aarhus Universitets segl

Hanne Christine S. Bertram

Professor

Hanne Christine S. Bertram
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Min forskning er primært fokuseret på at opnå indblik i kvalitets- og ernæringsmæssige aspekter af mejeriprodukter, kød og kødprodukter og andre fødevarer af animalsk oprindelse. Kernemagnetisk resonans (NMR) er et vigtigt element i min forskning, og jeg arbejder med applikationer af NMR der orienterer sig imod biofysiske, teknologiske, biofunktionelle og sundhedsrelaterede aspekter af fødevarer baseret på NMR spektroskopi såvel som NMR relaksometri. Min forskning indebærer også udvikling og brug af metabolomics til at opnå forståelse for underliggende mekanismer relateret til ernæring, metabolisme og aktivitet af tarmmikrobiotaen.

Jeg er aktivt engageret i samarbejde med industrien og jeg deltager i adskillige forskningsprojekter med fokus på udnyttelse og valorisering af sidestrømme og animalske biprodukter, alternative proteinkilder såsom insekter såvel som udvikling af animalske fødevarer beriget med plante-baserede materialer.

 

Arbejdsområde

  • NMR-spektroskopiske målinger af fødevarer og biovæsker
  • Metabolomics og systembiologi
  • Biofunktionalitet og ernæringsaspekter af animalsk protein
  • Karakterisering af vandfordeling og mobilitet i fødevarer og muskelvæv
  • Kombination af forskellige spektroskopiske metoder

 

Uddannelse

  • Levnedsmiddelkandidat - Cand.Tech.Al.
  • PhD
  • Efteruddannelse: Kategori C-niveau i dyreforsøgskendskab

Vis alle (534) »

Vis alle (2) »

ID: 31862527