Aarhus Universitets segl

Gritt B. Nielsen

Lektor

Gritt B. Nielsen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Jeg er uddannet antropolog og har været lektor i afdelingen for pædagogisk antropologi på DPU siden 2015, hvor jeg bl.a. har været med til at udvikle vores kandidatuddannelse i Anthropology of Education and Globalisation.

Mine nuværende forskningsinteresser centrerer sig om: 

  • Studenteraktivisme og studenterbevægelser på især videregående uddannelser
  • Unges/studerendes politiske engagement, (demokratiske) deltagelse og indflydelse – og hvordan disse influeres af ændringer på uddannelsesinstitutionerne såvel som i det større samfund.
  • Pensumkritik (fx dekolonisering) og i udviklingen af kritiske eller alternative forståelser og modsvar til dominerende videnslogikker.
  • Betydningen af transnationale bevægelser for (studerendes) politiske aktiviteter specifikke steder – og hvordan disse forstås også i den bredere offentlige debat.
  • Inklusion, mangfoldighed og social retfærdighed på videregående udd.institutioner i relation til spørgsmål om ytringsfrihed og akademisk frihed

Jeg er projektleder for et FKK-finansieret forskningsprojekt, der fokuserer på nye studenterbevægelser og studenterinitierede tiltag for at fremme social retfærdighed, inklusion og ligestilling på universiteter i USA, UK, Sydafrika og Danmark. Se https://projects.au.dk/fighting-for-equality/

Jeg har udforsket disse og relaterede spørgsmål gennem etnografisk feltarbejde i Danmark, New Zealand og Grønland.

Jeg underviser og vejleder på kandidatuddannelserne i ’Uddannelsesantropologi og Globalisering’ og ’Pædagogisk Antropologi’.

Jeg er for tiden hovedvejleder for tre ph.d.studerende: Gabriella Muasya, Maya Acharya og Lærke Cecilie Anbert; samt bi-vejleder for Todd Wallenius, Tenna Foustad Harbo, samt Hatice Ilbay Söylemez (Uni of Zurich)

Vis alle (41) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32129109