DPU

Aarhus Universitets segl

Gitte Wichmann-Hansen

Seniorforsker

Gitte Wichmann-Hansen
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

Profil

Gitte Wichmann-Hansen har mere end 20 års erfaring med undervisningsudvikling i videregående uddannelser. Hendes store interesse er vejledning. Oprindeligt var hendes forskningsfelt vejledning i forbindelse med praktiklæring og arbejdspladsoplæring med særlig fokus på klinisk vejledning. I dag er hendes forskning rettet mod vejledning af studerendes specialer og ph.d.-projekter.

I sin forskning er Gitte Wichmann-Hansen særlig optaget af at undersøge den svære balance i vejledning mellem på den ene side at skulle fremme de studerendes selvstændighed og ejerskab, og på den anden side at skulle agere faglig garant for at de studerendes produkter har høj kvalitet og afsluttes til tiden.

Med afsæt i forskningen har hun udviklet en lang række konkrete strategier og råd til vejledere om hvordan de kan drive en god faglig dialog i vejledning, sikre fremdrift i de studerendes projekter og opbygge konstruktive relationer med de studerende. Strategierne kan anvendes af vejledere på alle niveauer fra gymnasier til professionshøjskoler og længere videregående uddannelser på universitetet.

Udover at forske i vejledning, vejleder hun ph.d.-studerende inden for sit felt. Hun underviser også i vejledning og afholder kurser for både vejledere og studerende i PhD-vejledning og specialevejledning i DK og i Europa.

Gitte Wichmann-Hansen er aktuelt involveret i flere store udviklingsprojekter med fokus på at styrke vejledningskompetencer på både Danske og Nordiske Universiteter, ligesom hun rådgiver ph.d.-skoleledere i Danmark og på Europæiske universiteter om kvalitetsudvikling af ph.d.-uddannelser.

Vis alle (108) »

Vis alle (185) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 177091