Aarhus Universitets segl

Finn Plauborg

Seniorforsker, PhD, Seniorforsker

Finn Plauborg
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

Profil

Finn Plauborg er en erfaren forsker og har siden 1995 deltaget i og været projektleder for flere fælles nationale og internationale projekter inden for vand, miljø og landbrug.

2019-2024, WP leder. CLIMCARG er et 12 mio. DDK FFU-projekt med forskning i udviklingen kakaoproduktion i Ghana, der bedre kan modstå klimaændringer.

2017-2021, projektleder. Jeg leder det nordlige konsortium (to danske universiteter) i DFC / BSUIII-projektet (13 mio. Kr.), Der samarbejder med UG, Accra i Ghana. Projektet fokuserer på udvikling af forskningskapacitet og opsøgende forskning inden for klimaændringer, tilpasning og afbødning og Malaria og inkluderer seks ph.d. projekter.

2018-2021, projektdeltager. MapField (samlet budget 30 mio. Kr.) Er et nyt forsknings- og innovationsprojekt, som vil udvikle omkostningseffektive kortopløsnings- og modelleringsværktøjer og -koncepter med høj opløsning, der er vigtige for fremtidig kvælstofregulering af miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt landbrug inklusive seks ph.d. projekter.

2017-2020, projektleder. Jeg leder i øjeblikket syv politiske støtteprojekter (tillæg 1-3 for det danske ministerium MFVM), der involverer ni seniorforskere og tolv ph.d. projekter (samlet budget på 54 mio. kr.), der undersøger vand- og kvælstofbalancer og kvælstofudvaskning fra landbrugsmarker over hele Danmark og hvordan man effektivt fjerner overskydende kvælstofbaseret på innovative landskabsfiltre.

2014-2019, arbejdspakke (WP) leder. Jeg bidrog til DFC / FFU-projektet “Green Cohesive Agricultural Resource Management” (WEBSOC 10 mio. Kr., Http://websoc.net/). Det er i samarbejde med UG, UCC og fire danske universiteter inklusive seks ph.d. projekter.

2014-2017, projektleder. Jeg ledede det nordlige konsortium (fire danske universiteter) i DFC / BSUII-projektet, der samarbejdede med UG, Accra i Ghana. Samlet budget 15 millioner DKK. Projektet fokuserede på udvikling af forskningskapacitet med fire ekspertisecentre, klimaændringer, malaria, fødevareproduktion og politikudvikling.

2012-2016, WP-leder. Jeg deltog i Figaro, "Flexible and Precision Irrigation Platform to Improve Farm Scale Water Productivity" (www.figaro-irrigation.net/), et EU FP7-projekt (EUR 6 mio.), Koordineret af virksomheden NetaFim, hvor jeg leder WP3 videre modellering af afgrødeproduktion og vandforbrug under nuværende og fremtidige klima, inklusive en AU Ph.D. projekt.

2005-2009, projektleder. Jeg deltog i og var koordinator for FTU-projektet SAFIR, "Safe and High Quality Food Production using Low Quality Waters and Improved Irrigation Systems and Management", (www.safir4eu.org) under EU FP6, som omfattede undersøgelser af vandbesparende drypteknologier , vandbehandlingsteknologier, brug af vand af lav kvalitet i fødevareproduktion (tomater og kartofler), risiko- og sikkerhedsaspekter, DSS-udvikling og økonomiske gennemførlighedsundersøgelser. SAFIR med et budget på 7 mio. EUR omfattede 17 partnere fra hele Europa, Kina og Israel.

2003-2006, projektleder. Jeg deltog i og var koordinator for FTU-projektet FertOrgaNic, "Forbedret organisk gødningsadministration for høj kvælstof- og vandforbrugseffektivitet og reduceret forurening i afgrødesystemer", (www.fertorganic.org) under EU FP5, som omfattede undersøgelser af vand og kvælstof effektivitet ved drypvandede kartofler. FertOrgaNic havde et budget på 3 mio. EUR og omfattede 11 partnere fra hele Europa.

Vis alle (237) »

Vis alle (12) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 6798