Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Finn Plauborg

Seniorforsker

Finn Plauborg
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Finn Plauborg er en erfaren forsker, der siden1995 har deltaget i og været leder af mange nationale og internationale samarbejdsprojekter indenfor vand, miljø og landbrug. Han deltager pt. i Green Cohesive Agricultural Resource Management WEBSOC, an irrigation and biochar project in Ghana. Han deltager i et nystartet EU-støttet FP7 projekt Figaro (koordineret af det israelske firma NetaFim), hvor han bl.a. leder arbejdspakke WP3 om modellering af afgrøder og vandforbrug under nuværende og fremtidigt klima. Projektet løber over fire år og har hovedfokus på optimering af vandudnyttelsen i vandede afgrødesystemer tværs over Europa. Han har senest deltaget i (2005-2009) og været leder af projektet SAFIR (http://www.safir4eu.org/) under EU FP6 programmet, der omfattede studier af vanding med forskellig dryp og fertigation teknologi til kartofler og tomater, anvendelse af renset spildevand til vanding og udvikling af nye rensningsteknologier. Projektet indeholdt opgørelse af risikofaktorer fra jord til bord ved anvendelse af renset spildevand, økonomiske incitamenter for anvendelse af nye vandings- og rensningsteknologier og udvikling af beslutningsstøttesystemer rettet mod slutbrugerne. SAFIR havde et budget på 7 million EUR og omfattede 17 partnere fra Europa, Kina og Israel.

Han deltog (2003-2006) og var leder af of the EU FP5 projektet FertOrgaNic (http://www.fertorganic.org/), som omhandlede studier af vand og kvælstof udnyttelse i drypvandet og -gødet kartofler. FertOrgaNic havde et budget på 3 million EUR and inkluderede 11 partnere fra Europa.

Han er medlem af følgende netværk: Danish Water Forum (http://www.danishwaterforum.dk/). Han deltog to år med strategi arbejde i den europæiske teknologi platform WSSTP (Water Supply, Sanitation and Technology Platform), http://www.wsstp.org/. Han repræsenterer AU i Chinese European Water Partnership network, CEWP, (http://www.cewp.org/).

Han er vejleder for både master og ph.d.-studerende, og involveret i undervisning af master og ph.d.-studerende.

Vis alle (198) »

Vis alle (12) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 6798