• Bartholins Allé 2

    8000 Aarhus C

    Danmark

20232025

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

I min forskning fokuserer jeg på sundhedskonsekvenser og -fordele ved kostmønstre, der har til formål at reducere miljøbelastningen fra vores kost. Jeg undersøger desuden forbrugeradfærd relateret til disse kostmønstre. Jeg arbejder med epidemiologisk dataanalyse i Stata og R.

Profil

Jeg forsker i ernæringsepidemiologi og interesserer mig for at kortlægge sammenhænge mellem menneskers kost og deres sundhed. Jeg har forsket i forskellige kostmønstre og kostkomponenter både i Danmark og i Frankrig, og har derudover været frivilligt engageret både i Dansk Epidemiologisk Selskab samt Aarhus Universitets PhD-forening, AUPA, under min indskrivning som PhD-studerende. 

Samarbejder og Formidling

Mit samarbejde på tværs af Institut for Folkesundhed og Institut for Fødevarevidenskab på Aarhus Universitet samt med Centre de Recherche en Epidémiologie et Statistiques (CRESS) på Sorbonne Universitet, Paris, har udvidet min forståelse af sundheds- og ernæringsmæssige udfordringer samt forbrugernes holdninger og håndtering af disse. Samarbejdet med CRESS har givet mig mulighed for at dykke ned i en stor fransk kohorte, hvor jeg har fokuseret på plantebaseret kost og de tilknyttede sundhedsmæssige konsekvenser.

Undervisning

Mine primære undervisningsaktiviteter relaterer sig til biostatistik og epidemiologi samt vejledning af studerende indenfor disse områder. Jeg bestræber mig på at gøre metodiske diskussioner og overvejelser håndgribelige med eksempler fra den virkelige verden, samt at inddrage de studerendes egen viden til dette. I vejledningssituationer prøver jeg at fremme kritisk stillingtagen samt refleksion over sundhedsrelaterede problematikker og hvordan disse problematikker kan belyses gennem forskning.

Arbejdsområder

Mine arbejdsområder inkluderer:

  • Ernæringsepidemiologisk forskning med fokus på miljømæssig bæredygtig kost og livsstilssygdomme
  • Data management
  • Statistisk analyse i R og Stata
  • Forskningsformidling gennem publikationer og konferencer

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Sundhedsfaglig Kandidatuddannelse

Dimissionsdato: 21 jun. 2021

Fagområder

  • Ernæring
  • Epidemiologi
  • Anvendt statistik
  • Miljøvenlig kost

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Fie Langmann er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller