Projekter pr. år
Personlig profil
Forskning
Mine primære forskningsområder er madkultur, smag og bæredygtighed i forhold til omstilling af spise- og madlavningsvaner. Jeg har en baggrund som børneforsker og har kombineret disse felter i forskellige projekter, bl.a. gennem det nationale projekt Smag for Livet (2014-21), hvor jeg udforskede, hvordan børn - og senere kokkeelever - tilegner sig og deler viden om smag. Seneste udgivelse: Chefs, Restaurants and Culinary Sustainability. Er centerleder for centeret Food Culture Studies (FOCUS).
Emneord
- Antropologi
- Madkultur
- Smag
- Hjemlighed
- Visuel Antropologi
- Identitet
- Madantropologi
- Smag
- Sukker
- Cuba
- Taste
- Food
- Læringsteorier
- Pædagogisk antropologi
- Deltagerobservation
- Institutionel Etnografi
- Visuel antropologi
- Film
- Etnografi
- hjemlighed
- Pædagogisk antropologi
- børneantropologi
Fagområder
- Antropologi
- Madkultur
- Smag
- Børn og barndom
- Visuel Antropologi
Fingeraftryk
- 1 Lignende profiler
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Projekter
- 7 Afsluttet
-
Duftmiljøer på aarhusianske plejehjem. Skabelsen af gode duftmiljøer
Sørensen, J. K. (PI), Birkedal, N. B. (Deltager) & Højlund, S. (Deltager)
01/04/2021 → 01/06/2021
Projekter: Projekt › Forskning
-
-
SmagForLivet
Mouritsen, O. G. (Ansøger), Wistoft, K. (Projektleder), Leer, J. (Deltager), Højlund, S. (Deltager) & Povlsen, K. K. (Deltager)
01/07/2014 → 30/06/2018
Projekter: Projekt › Forskning
-
-
Udkantsdanmark: Ændrede livsformer i landdistrikter
Højlund, S. (Deltager)
29/04/2013 → 15/09/2013
Projekter: Projekt › Forskning
Publikation
-
Sustainability as Craft
Højlund, S. & Bech, N. H., 2025, Chefs, Restaurants and Culinary Sustainability. Fayettesville: The University of Arkansas Press, s. 127-142Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
-
Sustainable Cuisines and Tastes Across Space and Time: Lessons from the Past - Promises for the Future
Højlund, S. & Mouritsen, O. G., 2025, I: Gastronomy . 3, 1Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Letter › peer review
Åben adgang -
Madens Livsbilleder: Om klimabevidsthed, madlavning og generationskrig
Højlund, S., 2024, Livsbilleder: Årsskrift 2024. Rødding: Rødding Højskoles Elevforening, s. 35-48Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Formidling
Åben adgang -
Tid til hverdagsgastronomi
Højlund, S., 2024, Gastronomiens spor i det danske samfund. Mouritsen, O. G. (red.). TrykværketPublikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
-
Hjemlige duft- og lydmiljøer: Et interventionsstudie på Aarhusianske plejehjem
Wilms, S. K., Lundgård, S. R., Dahl, M. D., Udsen, A.-S., Birch, A. R., Højlund, S., Sørensen, J. K. & Højlund, M., 2023Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Forskning
Aktiviteter
-
IMPACT LAB 2.0: Demokratisk Bæredygtighed
Højlund, S. (Foredragsholder)
2 jan. 2025 → 1 mar. 2026Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ansættelser, ejerskab og andre aktiviteter › Medlem af forskningsnetværk
-
Deltager i ekspertgruppe under Fødevareministeriet / Madkulturen
Højlund, S. (Foredragsholder)
1 maj 2024 → 31 dec. 2025Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ansættelser, ejerskab og andre aktiviteter › Medlem af udvalg, råd og nævn
-
International Society of Gastronomic Studies and Sciences
Højlund, S. (Foredragsholder)
1 jan. 2024 → …Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ansættelser, ejerskab og andre aktiviteter › Medlem af forskningsnetværk
-
Det Danske Gastronomiske Akademi
Højlund, S. (Foredragsholder)
1 mar. 2023 → …Aktivitet: Præsentationer, medlemskaber, ansættelser, ejerskab og andre aktiviteter › Medlem af forskningsnetværk
-
Heritage Foods in a Globalized World: Indian Culinary Heritage and the New Nordic Cuisine
Körber, L.-A. (Arrangør), Hilson, M. (Arrangør) & Højlund, S. (Arrangør)
25 nov. 2021Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus
Fil