Erik Exe Christoffersen

Lektor

Erik Exe Christoffersen
Se relationer på Aarhus Universitet

Erik Exe Christoffersen

TEATERHANDLINGER

 

TEATERHANDLINGER er Erik Exe Christoffersens bud på en teaterkanon, og som med enhver anden kanon, er der tale om en udvælgelse. Her er dog ikke tale om en kanon til styrkelse af et nationalt kulturelt dannelsesprojekt, der er tale om en "håndholdt" samling af kunstneriske ytringer, præsenteret uden et totaliserende overblik. Værker, der er bagudrettet og fremadrettet og som skaber serendipitet og muligheder for nye kunsthandlinger.

                   I bogen kanoniseres: Sofokles' Kong Ødipus, Shakespeares Hamlet, Molières Don Juan, Holbergs Erasmus Montanus, Ibsens Gengangerne, Tjekovs Mågen, Becketts Slutspil, Duchamps Fontæne, Heiner Müllers Hamletmaskinen, Hotel Pro Formas Hvorfor bli'r det nat mor, Odin Teatrets Itsi-Bitsi, Robert Wilsons The Black Rider, Astrid Saalbachs Morgen og aften, Granhøj Dans Obstruction Ultimatique og Lars von Triers Idioterne.

                   Ud over disse hovedværker analyseres en række eksemplariske værker, og gennem bogens fem kapitler trækkes de store linjer fra den aristoteliske poetik over modernisme og avantgarde til eksperimenterende realisme og dogmefilm.

Erik Exe Christoffersen har været lektor ved Afdelingen for Dramaturgi på Århus Universitet siden 1982, hvor han underviser i teaterproduktion og teatrets æstetik og kultur. Han har desuden medvirket i en lang række teateropsætninger og performances, samt skrevet artikler, anmeldelser og bøger om teater og teaterteori. Siden 2004 har han fungeret som redaktør af Peripeti - tidsskrift for dramaturgiske studier

                      I 1989 udkom hans bog om Odin Teatret, Skuespillerens vandring, der i 1993 blev oversat til engelsk og udgivet under titlen The Actors Way. I 1997 udkom bogen Teaterpoetik. En walkabout i det moderne teater, og i 1998 redigerede han bogen Hotel Pro Forma, om et af Danmarks mest spændende og mest 'etablerede' performanceteatre.

                      Erik Exe Christoffersen har desuden været instruktør for Teater Akadenwa fra 1985 med forestillinger som Elektra, En bøn for Europa og Vandstier i samarbejde med Odin Teatret.

Vis alle (230) »

Vis alle (8) »

  • Ship Og Fools

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference

  • Aarhus Teater

    Aktivitet: Besøg på en ekstern institution - typerBesøg ved en ekstern, akademisk institution

  • Dramaturgens rolle

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference

Vis alle (33) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 5242