DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dorte Kousholt

Lektor

Dorte Kousholt
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsnetværk: 

PiU - Praksisforskning i Udvikling

Nordisk Netverk for Barnelivsforskning 

Leder af forskningsprogrammet ENGAGE - (dis)engaging children and young people

Koordinator for forskningsenheden Pædagogisk Psykologisk Praksis

 

Koordinator for Netværk for forskning i familieliv

 

Desuden sidder jeg i redaktionsgruppen for tidsskriftet Nordiske Udkast

Profil

Mine forskningsinteresser retter sig bredt mod børns og familiers hverdagsliv. Det betyder, at jeg er optaget af spørgsmål som, hvordan børn skaber sammenhæng mellem deres hverdag i skole eller institution og derhjemme. Og hvordan forældre ser på og forholder sig til deres børns liv andre steder og den betydning, det får for familiens liv og forældres selvforståelse og handlemuligheder. Samt hvordan familier konkret organiserer sig og arbejder på at få familiens hverdag til at fungere - ikke mindst hvilke dilemmaer og konflikter der opstår i den forbindelse.

Opmærksomheden på børns hverdagsliv på tværs af steder har ført til en interesse for børns fællesskaber i daginstitution og skole/SFO. Jeg forsker i, hvordan sociale dynamikker mellem børn har betydning for børns deltagelsesmuligheder og selvforståelse - både i børnenes institutioner og i forhold til hvordan forældre kan bakke op om deres børns udvikling. Samt hvordan professionelle kan organisere deltagelsesmuligheder for børn og styrke børns fællesskaber.

Jeg arbejder både teoretisk og metodologisk med udvikling af praksisforskning. Det betyder, at jeg ser de børn, forældre og professionelle som er involveret som deltagere i forskningsprocessen. Praksisforskning er samtidig et forsøg på at skabe bedre og mere relevant forskning gennem at samarbejde med professionelle, der arbejder med børns og familiers liv til daglig. Jeg arbejder som en del heraf med etnografisk inspireret feltarbejde og interviews.

Vis alle (98) »

Vis alle (9) »

Vis alle (101) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32129363