Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Danni Peng-Li

PhD studerende, Ph.d.-studerende

Danni Peng-Li

Profil

PhD projekt: SOUNDS HEALTHY – Auditive inflydelser på de psykofysiologiske mekanismer af fødevarerelateret beslutningstagningsprocesser

Universitet: Aarhus Universitet  

Afdeling: Institut for Fødevarer, Fødevarekvalitet, perception og samfund

Hovedvejleder: Derek V. Byrne, Professor, Forskningsgruppeleder

Projektvejleder: Qian Janice Wang, Adjunkt

Project term: 01.01.2019 – 31.12.2021

Kandidatuddannelse:

MSc in Neuroscience and Neuroimaging – Aarhus Universitet

MSc in Neurobiology – University of Chinese Academy of Sciences

 

BAGGRUND

De valg som vi mennesker påtager os er ikke kun drevet af rationalitet. De er i den grad også drevet af underbevidste processer, følelser og interoceptive faktorer, som alle kan påvirkes af multisensoriske signaler i miljøet. Imedens indflydelsen af vores sanser som syn, lugte og smag på madperception er velstuderet, er lyd underrepræsenteret i dette forskningsområde. Imidlertid er auditive stimuli så som baggrundslyd en relativ billig og nem måde at promovere sundere madvalg på blandt. Eksempelvis kan lyd lede forbrugers visuelle opmærksomhed imod ønskede muligheder (f.eks. sundere fødevareprodukter) og dermed forøge sandsynligheden for at de køber det. Ligeledes kan lyd og musik aktivere hjernes belønningscentre hos forbrugerne og potentielt resultere i øget lyst til for og hedonisk oplevelse af sund mad. Disse sensoriske ”nudges” har en bestemt virkning på vestlige forbrugere, men det er muligvis anderledes i andre kulture som i Kina.

 

FORMÅL

Formålet med dette PhD projekt er at undersøge hvordan baggrundslyde kan påvirke psykologiske, fysiologiske og neurologiske drivkræfter af sunde madvalg på tværs af kulturer. Ved at udforske disse implicitte faktorer kan vi kan vi hjælpe marketers i fødevareindustrien med at designe, optimere og promovere sundere produkter, som på det pågældende tidspunkt er de mest attraktive for forbrugerne i forskellige markedssegmenter.

 

FORSKNINGEN I HOVEDTRÆK

Projektet vil inkludere laboratoriestudier, der involverer biometriske målinger (eye-tracking, hudkonduktans og hjerterytme) og hjernescanninger (EEG/fMRI) samt økologisk-valide forbrugerstudier. Forskningen vil blive gennemført i både Danmark og Kina med hhv. danske og kinesiske forbrugere.

 

SAMMARBEJDSPARTNERE

  • Sino-Danish Center of Education and Research
  • University of Chinese Academy of Sciences

Vis alle (13) »

Vis alle (13) »

ID: 132443367