Aarhus Universitets segl

Charlotte Lauridsen

Professor, Institutleder

Charlotte Lauridsen
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

Profil

Mine primære aktiviteter omhandler forskning vedrørende husdyrenes ernæring og fysiologi, og hovedvægten lægges på betydningen af vitaminer (E-, A-, C- og D-vitamin) lipider, fedtsyrer, naturlige og syntetiske antioxidanter og udvalgte mineraler for navnlig enmavede dyrs trivsel, sundhed, næringsstofudnyttelse og produktkvalitet. Forskningen omhandler basale og anvendte fysiologiske undersøgelser, med særligt henblik på fordøjelse, absorption, omsætning og udnyttelse af disse næringsstoffer, og metoderne omhandler målinger af især fedtsyrer og fedt-opløselige vitaminer indenfor hele spektret fra celle- til heldyrsniveau. Én af hovedinteresserne er betydningen af n-3 og n-6 fedtsyrer og E-vitamin for modstanden mod infektiøse sygdomme, og området indbefatter både humorale og cellemedierede immunologiske målinger, herunder eicosanoider og inflammationsmarkører. Arbejdsområdet dækker desuden anvendelsen af dyremodeller (grise og rotter) for mennesker, eksempelvis kan nævnes undersøgelser vedrørende betydningen af økologisk kost for menneskers sundhed; sammenhængen mellem kost og terapier for patienter hvis sundhed er kompromitteret af infektiøse sygdomme; og undersøgelser af fødens ernæringsmæssige kvalitet og sundhedsfremmende egenskaber.

 

Vis alle (75) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 31861987