Institut for Statskundskab

Caroline Howard Grøn

Lektor

Caroline Howard Grøn

Forskningsområder

Profil

Caroline er lektor ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Hun har tidligere været lektor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Hun er cand.scient.pol fra Institut for Statskundskab, Københavns Universitet og har sin Ph.d. fra samme sted.

i 2017 var Caroline en del af Ledelseskommissionens sekretariat. I 2019 vil Caroline bruge en stor del af sin tid på at bidrage til udviklingen af et nyt fællesoffentligt lederevalueringsværktøj, som en del af regeringens aftale med KL og Danske Regioner om en ledelses- og kompetecereform.

Caroline forsker i offentlig ledelse; herunder relationer mellem politikere og embedsmænd, toplederkompetecer, medarbejdermotivation, ledelsesidentitet,udflytning af statslige arbejdspladser og betydningen af digitale værkøjer for ledelsesadfærd. I 2018 modtog Caroline en bevilling fra Den Frie Forskningsfond på 5,8 mio. kr. til projektet REPLACE, der undersøger betydningen af digitalt medieret kommunikation i fysisk spredte organisationer.

Caroline underviser i offentlige ledelse, offentlig styring og organisationsteori. I 2017 vandt hun prisen som årets underviser blandt de kandidatstuderende på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Hun har været indstillet til denne pris fem år i træk. Udover undervisnig på kandidatniveau har Caroline i en årrække holdt årgangsforelæsninger om organisationsteori, offentlig styring og ledelse og fokusgrupper som metode. Hun har tidligere undervist i EU's institutioner og politisike system samt små landes muligheder for at søge indflydelse i EU's institutioner.

Caroline formidler sin forskning igennem foredrag og workshops og deltager i den offentlige debat, bl.a. igennem en fast klumme hos Altinget:embedsværk. Caroline er derudover redaktør for Politologisk Årbog.

Caroline kan følges på Google Scholar, LinkedIn og Twitter

 

Vis alle (58) »

ID: 141949068