Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bjarne Wahlgren

Integration gennem voksen- og efteruddannelse

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Dokumenter

  • Institut for Didaktik
  • Nationalt Center for Kompetenceudvikling
  • Institut for Pædagogik
I de nordiske lande står en relativt stor andel af indvandrere og efterkommere uden for arbejdsmarkedet. Højkonjunkturen, der varede frem til omkring 2008, gav indvandrere bedre muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet. Voksen- og efteruddannelse kunne være et godt redskab til at støtte den proces, eventuelt med etablering af særlige tilbud specifikt rettet mod specifikke behov.

På den baggrund besluttede Nordisk Ministerråd ved rådgivningsgruppen for det nordiske samarbejde om voksnes læring, SVL, i efteråret 2008 at igangsætte et studie om integration gennem voksen- og efteruddannelse.

Formålet med studiet har været at kortlægge de nationale strategier og tiltag i de nordiske lande, med henblik på at øge indvandrere og efterkommeres deltagelse i voksen- og efteruddannelse og at kortlægge hvad der eksisterer af særligt indrettede voksen- og efteruddannelsestilbud.

Studiet fokuserer på anvendelsen af voksen- og efteruddannelse i relation til integration af indvandrere og efterkommere på arbejdsmarkedet.

Der foreligger en rapport for hvert af de nordiske lande og en samlet rapport med beskrivelse af hovederfaringerne fra hvert af de nordiske lande og af forskelle og ligheder mellem landene.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagNordic Council of Ministers
Antal sider84
ISBN (Trykt)978-92-893-2088-7
StatusUdgivet - okt. 2010
SerietitelTemaNord
Nummer557
Vol/bind2010
ISSN0908-6692

    Forskningsområder

  • Voksen- og efteruddannelse, Integration

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Aktiviteter

Projekter

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 32850694